|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
E6400 overclocking
Pozdrav narode, evo od frenda frend me uputio na ove stranice dakle zanima me da li mogu overclockirat ovaj proc. Inače matična je ABIT AB9 (nije pro) a ostatak konfe je 8800GTS 640 MB 4 GB RAMa Kingmax 800MHz... Pošto sam veliki noob kod ovoga i ne želim se za***at molim vas detaljno skroz. i da li je ovo moguće napraviti kroz uGuru? I kako a da se ne pokvari thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Narode evo clockao sam preko uGuru utilitya. Sve je bilo ok dok mi nije pokrenuo windows i rekao Read disk error, a nekad samo gore _ blica, kada pokušam doći do biosa samo mi _ blica i ništa... Dajte pomozite, ploča je AB9 je l' se može resetirati to.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
ma ne, evo popravio sam... Želio bih ga overclockati kako treba s obzirom da je na ab9 matičnoj za koju kaže da je dobra za clockanje, imam 64bitnu vistu i e6400 pa dajte helpajte bože dragi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Prvo probaj sa slabijim oc . Napon na procu ostavi na "AUTO" Za ram stavi da ti čita latencije iz SPD-a. Provjeri si prvo latencije meme prije klokanja , jer kad ga digneš mogle bi ti se spustiti ispod normalnog. Što ti nije dobro na "duge staze". Ako se spuste na 4 ,4,4 , nešto manualno ih vrati na npr 5,5,5,15 ovisno o memi. Sinhroniziraj sve na 33 MHz imaš to u opcijama u biosu (tamo gdje dižeš Fsb) Stavi FSB na 320 Mhz a ram na 800 Mhz i to ti je to , radi na 2,56 GHz. Ako imaš stock cooler temperatura će ti ostati gotovo ista. Najviše što sam uspio je bilo : (3,2 GHz/400 napon proca na "AUTO") i to na Asus-u P5W DH Deluxe sa vodenim hlađenjem. Preporučam ti da ga "furaš" na 350 Mhz , normalno podrazumijeva se da imaš adekvatno hlađenje. Sretno! Zadnje izmijenjeno od: Danijel26. 22.06.2007. u 15:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |