|
![]() |
#1 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Padanje brzine FSB-a
Primjetio sam jedan mali problem.Radi se da kad povremeno pogledam npr.everest pokaze mi da mi jer CPU fsb 193.7 MHz i mem sabirnica 193.7 znaci ne orginalnih 200 MHz i samim time mi procesor radi na nizem taktu.Zanima me zasto se to dogada i koliko vidim ne utjece na normalan rad kompa.Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Možda Everest ima glitcheve pa ne očitava najbolje ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
I ortos je isto tako pokazao.Kazem slucajno sam primjetio nema utjecaja na rad kompa.I jos nesto kad stavim napon memorije 2,6v on pokazuje 2,72v i tek kad stavim 2,5V pokazuje u biosu 2,6v.zasto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Određene varijacije u FSBu su normalna stvar, makar je skoro 7Mhz dosta varijacije - kao što si rekao sam ne smeta u radu jer je to vrlo mala razlika u snazi... Isto tako i varijacije u naponima su normalna stvar posebno na nekim lošijim pločama i sa lošjim napajanjima, a i neke jako dobre ploče (očito i tvoja) vole i malko overvoltati da dodaju ekstra potentnosti kod kloka, ne sekiraj se puno oko toga neće se ništa desit ali nemoj jako razmišljati o smanjivanju jer naponi znaju oscilirati pa ti kad dođe u "low" segment može komp BSODat ili resetirati a da ne skužiš razlog odma...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|