Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.06.2007., 19:04   #1
Stady
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Problem sa dual boot

Prilikom podizanja operativnog sustava Windows XP SP2, naišao sam na jedan problem. Siguran sam da mi netko može ponuditi brzo i efikasno riješenje problema.

Nakon instalacije Widowsa na jednu od particija naišao sam na problem s driverima pa sam odlučio da stavim frišku kopiju na jednu drugu particiju i da tamo pokušam sa driverima koje sam skinuo sa neta kako bi utvrdio jel s tima radi kako treba. Nakon što sam riješio problem sa driverima na drugoj particiji odlučio sam formatirati sve particije i staviti frišku kopiju novih Windoza na jednu od particija kako ne bi imao dual boot. No, iz nekog razloga, nakon formatiranja s obje particije i uspješnog stavljanja friške kopije na jednu od particija i dalje mi se otvara prilikom bootanja, izbornik da odaberem jednu od dvije instalacije Windowsa.

Pokušava sam još nekoliko puta sa formatiranjima i instalacijama na novo no nikako da mi se izbrišu, prilikom boot up-a, dual boot.

Stoga bih molio za savjet na koji način i gdje mogu podesiti i izbrisati ovaj dual boot da me više ne traži, prilikom bootanja, da odabirem windowse koji nisu instalirani. Po mogućnosti bez ponovnih formatiranja
No ako ipak nejde drugačije spreman sam odvojiti još jednom 2,3 sata na podizanje na novo cijelog sistema.
Stady je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2007., 00:10   #2
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
desni klik na My computer ...odes na Advanced... nades Start up and recovery i kliknes na settings...
Tu mozes klikom na edit editirat boot.ini datoteku i maknuti nepostojeci sustav s particije il maknuti kvacicu sa time to display list of operating systems
E.T. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.06.2007., 16:57   #3
Stady
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Zahvaljujem na savjetu!

Šljaka!
Stady je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor