|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Problem sa dual boot
Prilikom podizanja operativnog sustava Windows XP SP2, naišao sam na jedan problem. Siguran sam da mi netko može ponuditi brzo i efikasno riješenje problema. Nakon instalacije Widowsa na jednu od particija naišao sam na problem s driverima pa sam odlučio da stavim frišku kopiju na jednu drugu particiju i da tamo pokušam sa driverima koje sam skinuo sa neta kako bi utvrdio jel s tima radi kako treba. Nakon što sam riješio problem sa driverima na drugoj particiji odlučio sam formatirati sve particije i staviti frišku kopiju novih Windoza na jednu od particija kako ne bi imao dual boot. No, iz nekog razloga, nakon formatiranja s obje particije i uspješnog stavljanja friške kopije na jednu od particija i dalje mi se otvara prilikom bootanja, izbornik da odaberem jednu od dvije instalacije Windowsa. Pokušava sam još nekoliko puta sa formatiranjima i instalacijama na novo no nikako da mi se izbrišu, prilikom boot up-a, dual boot. Stoga bih molio za savjet na koji način i gdje mogu podesiti i izbrisati ovaj dual boot da me više ne traži, prilikom bootanja, da odabirem windowse koji nisu instalirani. Po mogućnosti bez ponovnih formatiranja ![]() No ako ipak nejde drugačije spreman sam odvojiti još jednom 2,3 sata na podizanje na novo cijelog sistema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
desni klik na My computer ...odes na Advanced... nades Start up and recovery i kliknes na settings... Tu mozes klikom na edit editirat boot.ini datoteku i maknuti nepostojeci sustav s particije il maknuti kvacicu sa time to display list of operating systems |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|