|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
![]() Molim za pomoć... Imam 2 problema.Prvi je sa grafičkom karticom.Instalirao sam nanovo windowse,i drivere za grafičku,i sad kad igram igricu (americas army) FPS mi jako pada,prije je bio oko 50-60,a sad mi je ispod 20.Instaliro sam i najnovije drivere,i one koji su došli sa grafičkom,ali sve je isto ![]() A drugi je problem nekakvo škljocanje koje mi se javlja nakon dužeg vremena upaljenog kompa i igranja,odjednom nešto počne škljocati unutar kučišta.Otvorio sam kučište i mislim da to škljoca hard disk,a ne znam zbog čega,i to škljocanje radi neko vrijeme,ili prestane kad ja pomičem kabel za napajanje od harda.Ničim ga ne hladim,i provjerio sam temperaturu harda i negdje je oko 50 celzijusa.ali tako je i prije bilo pa mi nije ništa škljocalo.hard je maxtor 120gb na S-ATA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
Probaj reinstalirat The Intel® Chipset Software Installation Utility moze i ne mora pomoc, ali ovo sa hardom... ![]() ali ipak- radilo se o starim hdd(ibm i WD) preko 5g... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Kod mene je na poslu maxtor skljocao i odapeo vrlo brzo, moj ti je savjet presnimi sve sto ti vrijedi sa tog diska za svaki slucaj.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To je solidan rezultat za tu grafičku... Jesi li probao više verzija drivera? Probaj ponovo instalirati Windowse, zatim DX 9.0c (ako ne instaliraš XP sa SP2), onda drivere za chipset pa za grafičku i na kraju zvučnu. Ostalo još nemoj nego prvo istestiraj kako radi samo s osnovnim stvarima. Nisi mijenjao/dirao ništa od hardvera? Ni u BIOS-u? Kako rade ostale igre? Ako škljoca bez nekog pravila i usred rada, to nije dobro. Pothitno spašavaj što se spasiti da jer bi disk mogao vrlo brzo otegnuti papke. Kad si siguran da si sve bitno kopirao, možeš se baciti na testiranje (bad sektori, SMART,...).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Windowse sam jučer nanovo instaliro,i stavio sve ove osnovne drivere,ali ne i redom kako si ti rekao( prvo sam drivere za chipset,graficku pa DX 9,0c pa zvučna i na kraju SP2 )... Hardver nisam ništ dirao,bios isto tako...a igrice,ne igram druge osim ove jedne ![]() A hard,kupio sam drugi ( samsungov 80GB )još ga nisam stavio,a maxtor sačuvat za nešto drugo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Joj, joj, joj, to ne valja. SP2 ili integriraj u instalaciju ili ga instaliraj prvog, ali preporučio bih integriranje, jednostavno je. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36885 Ako ti se ne da, instaliraj ovim redom bez SP2: 1. DirectX 9.0c 2. chipset - Intel INF Update Utility 3. grafička - nVidia ForceWare 4. zvuk i ostalo
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
evo ,probat cu s integriranjem,pa ako dovršim do navečer sa reinstalom,javim se.ćaos |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
DOMY CARE zahvalan sam ti do neba,integriranje sp2 je je pomoglo,igrica radi normalno kao i prije,MASTOR si Hvala ti puno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|