|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Problem sa PCMCIA USB 2.0 adapterom
Imam jedan notebook, stariji je malo...negdje 2001 otprilike. Na njemu imam jedan USB 1.1 port. To nije dovoljno danas, a i prespor je. Odlucio sam rijesit PCMCIA USB 2.0 adapter. Napominjem da laptop posjeduje dva PCMCIA CardBus Type II slota (32-bit, brzine kao i PCI na standardnom PC-u). Kupim ja to cudo,dodjem doma i upiknem u slot kad ono problemi. Prvo nije htio radit kao USB 2.0. Onda je proradio. Pa sam stavio na jedan slot eksternu dvd przilicu (koja imam vlastito napajanje naravno). I sve radi. Onda sam u drugi usb port ubo mali usb hub sa 4 komada i sve zablokira. Cim bi izvadio PCMCIA karticu sve opet radi. Nadalje pri svakom pokusaju da nesto kopiram sa usb stika (preko te kartice) opet blokada, ista stvar i za misa (zicani i bezicni). Stvar se ponovila dva puta,nakon sto sam prvu karticu zamijenio za drugu razlicitog proizvodjaca. Obje kartice mi se cine poput oni kineskih MP4 playera (nigdje imena na njima,serijskog broja...web stranice ima ali kao da i nema i sl.), noname i sranje ali bolje nisam nasao u Osijeckim trgovinama. Nasao sam u Zg D-Link,nekih 220 kn (ove su bile 120 i 170 kn). E sad moze li mi netko reci jel ovo problem u tim karticama ili je do mog laptopa? Nazalost nemam mogucnost isprobat na drugom laptopu,ali ne vidim zasto ne bi radilo. Druge dvije kartice sto imam rade ok i istodobno (Option HSDPA+ i ASUS WIRELESS) tak da ne mislim da je problem u struji na ploci kao sto mozda se cini iz opisanog. Moze li mi netko pomoci odgovorom da ne bacam novac bezveze na njos jednu karticu od 220 kn ak je stvarno problem u mom kompu. Hvala na svim odgovorima i isprika na duzem postu.!! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Riješeno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobro, mogao si reći i kako...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|