|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2003
|
Wlan
Nemam iskustva u radu sa wireless mrežama pa bih vam postavio tri pitanja. 1. Zanima me da li se sa 802.11g WLAN adapterom moguce spojiti na 802.11b access point i obrnuto, odnosno da li su te dvije tehnologije kompatibilne? 2. Koji je, po vašem mišljenju, dobar WLAN adapter sa mogucnosti prikljucka eksterne antene i sa dobrom propusnosti, a da ga se može nabavit uz neku, koliko toliko, prihvatljivu cijenu? 3. Kolike se u praksi postižu brzine u radu? Znam da to ovisi o mnogo faktora, ali cisto okvirno me interesira. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
1. Moguce je spojiti ta dva access pointa, vise o tome na ovdje 2. Gledo sam i ja sebi, bio je jedan D-Linkov WLAN adapter za nekih cca 1200 kn, a externu kantenu sam napravis 3. Kao sto si i reko sve ovisi o udaljenosti, preprekama izmedju antena itd, ali mogu se postici brzine oko 20mbps uz dobre uvjete.
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2003
|
OK. gledeam cjenik pa kaze ovako: Wireless-G LAN Linksys (WMC54G) - PCMCIA Card, 2.4GHz na IEEE802.11g standard, 128 bit WEP encryption, transfer up to 54Mbit/sec. 699 kn jel valja to sta i jel mogu sa tom karticom (G) spojit se na access koji je (B)? tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
spajanje 802.11 b i 802.11g opreme po standardu mora radit i radit ce u vecini slucajeva pogotovo ako je oprema od istog proizvodjaca medjutim dogadjalo se da se nemogu spojit dva access pointa ili adaptera razlicitih proizvodjaca a da su cak radila na istom standardu (802.11b) znaci ako jedan dio opreme vec imas isprobaj da li ovaj drugi dio radi s njom prije nego platis
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|