|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
pomoc molim, dobre duse
upravo sam ugradio Sapphire Radeon X1950Pro 256MB Ultimate, uredno spojio na napajanje, ali se ne pali ventilator (Zalman). Zna li netko u cemu je stos? Mozda u tome sto se pali tek kada dosegne odredjenu temperaturu? Znam da vam pitanje mozda zvuci budalasto, ali sam potpuni pocetnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Registered User
|
panika
Citiraj:
ventilator je spojen na grafičku, kako sam grafu izvadio iz paketa tako sam je stavio u slot. grafička je preko 6-pinskog PCIe spojena na Cheftecovo napajanje od 450W. Ono sto me muci je da se ventilator ne da pokrenuti ni prstom, kao da je zablokiran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
?????? Ozbiljno? Ne možeš ga ni fizički zavrtit? Odspajaj to, ode u racku sve....Rastavi hladnjak, pogledaj u čemu je stvar. MORA se vrtit, kako god okreneš. Na ventu imaš malu naljepnicu na osovini s unutrašnje strane (one okrenute prema tijelu hladnjaka). Ispod nje imaš mali poklopac koji skineš i onda imaš pristup do osovine ventilatora. Kapni par kapi finog strojnog ulja. Ako nemaš posluži i zvijezda za prvu ruku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
sve je ok, malo sam promrdao ventilator i sada radi. hvala vam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
pomoc molim, dobre duse
slozio sam novu konfu, cini se da je sve ok, ali ne mogu dobiti slliku na monitoru. Sapphire x1950 pro ultimate sam umetnuo u PCIE_16 na matičnoj, spojio na napajanje, ali monitor veli da nema signala. Ima neko savjet? Hvala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Provjeri kablovinje. Da nije možda nekaj skviknulo kad je radila bez venta? Sumnjam budući da je gore Zalman ali svejedno...
![]() |
#12 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Probaj napravit "clear CMOS", meni je često puta pomagalo. Isto ako imaš slučajno dva keksa rama, probaj prvo sa jednim, ali prije toga napravi clear CMOS (reset BIOSA), pa ako radi digni vindoze i kad su prozori instalirani pikni i drugu memoriju, ako se i tada nebudu prozori probudili probaj zamjenit mjesta memorijama (ako ih ima vise) i obavezno clear CMOS. VAŽNO: prije vađenja i stavljanja memorije obavezno fizički isključi napajanje (obično ploče imaju ledicu koja ti pokazuje da je ploča pod naponom). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
nista, kapitulirao sam, sutra mi dolazi frajer iz servisa...ego mi je u banani :-) hvala u svakom slucaju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
hmm...ak je sve spojeno dobro, onda definitivno smrdi na to da se skurila jezgra ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
e kad stvari krenu loše...
![]() |
#18 |
Guest
|
Ma,čekajte ljudi:jel taj komp uopće/ikada radio?Jesi još šta dirao?Provjeri sve druge kablove(uključujući reset/power...),možda si nešto nehotice izvukao?Imaš uputstva kako se što spaja,pa...mislim da bi se grafa morala sama ugasiti makar i nema slike,itd,pa ima temp.sondu...teško je povjerovati da se tako brzo skurila,no...slažem se sa ovim komentarom od zec 01,meni se 100put pokazalo istinito,eh... |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
otkopcaj sve i ponovno sastavi tako je i meni isti problem bio sa monitorom sve radi ali slike nema.izvadio grafu i vratio je na mjesto i sada sve radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|