Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2007., 19:01   #1
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
2 kompjutera, drugi neće otvarati web

Čitao sam RAK-ov tutorial za umrežavanje, glavnom (ovom) pc-u sam dao ip 192.168.0.1 dok je drugi isto samo 0.2,
i to je sve ok umreženo, shareanje radi, kompovi se vide, imam u my computeru mapirano particije od drugog kompjutera i acessam ga bez beda.
Problem dolazi kad se na drugom pcu hoću spojiti na net, iako sam ovdje shareao konekciju i tamo u network connectionsu sve ok ispusuje kolko je skinuo bla bla, IE niti Opera ne otvaraju nikakav site, zašto? U internet options pod LAN sam stavio na automatic.
Isto tako u vezi remote desktopa- zar uvijek moram imati 2 usera na tom pcu na kojeg se konektam? Navikao sam sâm biti za pc-jem, tako da je jedini korisnik Administrator. Ako se preko remote desktopa spajam na njega odbija, a ako napravim novog korisnika koji je isto sa admin-ovim mogućnostima, njega pri spajanju izbacuje, a najviše me iritira što je sve vraćeno na default, theme, postavke, startup, ikone ma sve.. ja želim da se on spaja na ovaj Administrator <- defaultni kad nema nikakvog drugog korisnika, jer mi je tamo sve posloženo.
Staro 26.04.2007., 13:42   #2
ducati1000s
Premium
Moj komp

ducati1000s's Avatar

Datum registracije: May 2006
Oglas

Oglas
Staro 26.04.2007., 18:35   #3
wlcasemodding
Premium

wlcasemodding's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
glede remote-a, stavi lozinku na taj administrator account, mora biti aktivirana lozinka inaće neće raditi. a glede neta nisam baš najstručniji po tom pitanju, imao sam i sam problema brdo dok to nisam uspio složiti. Pogledaj ovaj moj thread internet preko servera, slične su ti postavke kao što su i meni trebale
wlcasemodding je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 12:27   #4
Caky_OS
Premium
Moj komp

Caky_OS's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Imam sličan problem s laptopom i kompom, htjeo bih napraviti pristup wlan interneta na laptopu provider je DCM a sheranje podataka radi ali net neće na laptopu.
Caky_OS je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 14:08   #5
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Probao sam,
štos je u tome što nemam router već su 2 kompa povezana direktno prek mrežnih kartica, na ovom kompu koristim marvellovu za modem, a nforce za LAN sa drugim kompom.
Dakle, modem je 192.168.1.1, marvell je 192.168.1.2, nforce je 192.168.1.3 a mrezna na drugom kompu je 192.168.1.4
sve to fino radi no nikako namjestit taj internet :\
i modem sam prebacio u router mod, medjutim tu kad trebam upisati ono za username i pass nekad se nezeli konektati kad je to upisano, kad nije onda sve radi. Modem je ovaj ovdje -> http://www.pcekspert.com/articles/400-3.html
na drugom kompu sam napravio i novog korisnika, sa admin pravima i passwordom, medjutim ovaj stalno odbija se spajati na njega iako je remote desktop ukljucen na oba kompa bla bla, dok 2.komp se na ovaj spaja ok - wtf?
na drugom kompu je isklj firewall, ovdje isto iskljucim firewall daklem nije do toga.
Staro 28.04.2007., 23:39   #6
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Rijeseno -
kad sam imao sve poslozeno ljepo onda nije sljakalo sad sam sve zbrda zdola pa sljaka uglavnom remote desktop se nekako 'klao' sa internet konekcijom tak da radi tek kada su mi IP adrese za marvellovu koja se spaja na net postavljene na automatic, tek onda se mogu ok spojiti.
Isto tako net nisam uspio nastimati, vec mislim da je nemoguce ovak, mozda je to moguce samo ako imam dobar router/switch ovak neide bash.. :\
no ajde, barem neshto. Jos da internet proradi bio bi sretan, no..
tnx svima
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno