|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
ASUS N4L-VM DH + yonah=fun?
evo malo,ipak da se zadrzim u podforumu intel,ali malo i van njega....posto su cijene u linksu pale oko 25%,znaci po prihvatljivoj cijeni se da to i uzet....gledajuci potrosnju ,poprilicno malo trosi,150w u full loadu...sa 7900gtx i audigy...gledam to,ovak,netreba neko bolesno napajanje,dual core sistem...meni se cini prihvatljivim....iako u reviewu pise da ploca nema povecanje napona u bisou,ali mozda nekom revizijom izdaju i to...pa bi moglo zamjenit mobilce.....druga solucija je uber skupi aopen...oko 240$ je ploca..... edit:nisam spomenuo vazan faktor,tisina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja mislim da je jednadžba na mjestu ![]() Što se tiče podizanja napona, ah, što se može, ali mislim da ćeš moći ga solidno oc-ati i bez podizanja napona. Tišina neće biti problem kod takve makine, ipak je mobilac u pitanju ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
motocross
|
evo da malo updejtam ovo...kako sma nabavio plocu(napokon),a proc je stigao ebayom...upravo sma sve to upogonio,windowse mi se nije stavljalo nove,samo sam maknuo drivere od lanpartyce i stavio od asusice....overclock nisam bas isprobavao....bios je poprilicno slabasan,novog nisam stavljao jer nisma stigao...prvo sam htio uopce vidjeti kakav je procesor....tj da li ej ispravan... imam neke screen shgotove iz prastarog everesta i novog cpuz-a... ![]() ![]() ![]() ![]() evi i neke slike slikane foticem... ovo je odma izvadeno na stol ![]() ![]() malo o naponima i tempereturama,samo da napomenem da je proc prilikom vrtnje ventilatora 829rpm,na dodir hladan,cipset se vise grije od proca.... da li moram spomenut da se cuje sum iz zvucnika kada nije upaljen winapm i da se komp necuje niti malo...mislim da sky,fleks i ostala ekipa kojima je i 25dB glasno dosla na svoje ![]() closer look ![]() i ovo je slika naopacke okrenutog 2.5" diska iz laptopa ![]() sve u svemu sa tisinom sam prezadovoljan,kad uhvatim vremena otici su do frenda da testiramo plocu sa 8800gtx ,on je bas uzeo e4300,ja imam lanparty i venicea...pa cemo neku usporedbu nabacit... velicina proca je nevjerovatno malena...neznam kakva je velicina "obicnih" c2d,ali ovaj mobilni je malen skroz....vidite i sami da je sink na cpu malo veci od onoga sa cipseta.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
motocross
|
nisam nista spominjao o cijenama...sad sam i skuzio ploca 672kn proc 82$+25$ postarina(107$) mema: 2x512 geil value 800mhz(400kn bruno_rv) disk: 2.5" 80gb WD.koji je inace u lapu vec par mejseci,cisto radi probe stavljen tu i da vidim kak sljaka adapter 2.5"->3.5" 499kn+20kn adapter ostalo sam sve imao.... jedina zamjerka koju mogu dati je "okljesteni" bios,sa premalo mogucnosti,a noviju reviziju nisam stavio,mozda se sta promjeni,nema podesavanje napona procesora ni cipseta,nego samo memorije koji ide do 2.1v,i jedan IDE utor,a meni koji imam 2 diska i przu,to je neprakticno...naprimjer stavili su floppy konektor koji je po meni bespotreban,ali s obzirom na ponudu sata diskova,treba sam uzeti mozda sata disk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
motocross
|
tocno,uz plocu se dobije cooler,posto intel en isporucuje sa mobilnim procesorima cooler,jer postoje 2 vrste,naprimjer,na aopenu mozes stavit bilo koji s478 cooler na proc,a na ovu plocu isklucivo ovaj sta dobijes zbog kopci ,jedino modificirati neki cooler,meni je na um pao "hr-05",i derat pasivno hladenje...ali otom potom....zasada sma ovako presretan! jedino cu jos uzet ide kontroler ![]() edit:sto mi se jso svidjelo ej to,da kada prikljucis kabel od zvcnika,3.5mm jack,onda u control panelu od realteka dobijes popup sa slikom koji je jack ukljucen i dobijes izbornik koje zvucnike hoces preko tog izlaza pogonit...vrlo interesantno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
uz tu plocu si dobio onaj daljinac? kako funkcionira? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
motocross
|
AFAIK uz asusa se ne dobiva daljinac nego uz aopena ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
uz neke asus ploce se dobiva, mislim da bi trebao ici i uz tvoju jer ima oznaku DH (Digital Home) :? http://www.techspot.com/articles-inf...s/image_14.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
motocross
|
neznam,kolko sam vidio,za mobline intele samo aopen isporucuje daljinac ![]() |
![]() |
![]() |
|
|