Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2007., 16:40   #1
netko drugi
Registered User

netko drugi's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Unhappy Mali problem s LCD monitorom ...

Pozdrav svima,
imam inače jedan "čudan" problem vezan uz LCD monitor ili grafičku.

Dakle nedavno sam nadogradio komp. (nova matična i grafička kart.), sa boljim komponentama (naravno) od onih koje su već bile u njemu. I od onda mi se događa da kada palim računalo, monitor jednostavno ostane u stand-by modu, dakle kada uključim računalo, monitor ne reagira, ne uključuje se!
Mogu na monitoru milijun puta pritisniti tipku "power", ali on se neće uključiti.A pazite sad ovo: kada je monitor isljučen (iz struje), a uključim računalo, pa tek onda uključim (nakon par sekundi) i monitor, voila! Monitor radi !?
Od komponenti monitor sam prije imao ESC nForce3 ploču i GeForce FX 5200 sa 128MB - AGP, sa istim proc. (sempron 2800+), jednako rama 1,28 GB RAM-a, i svim ostalim komponentama koje sam imao.Monitor je LG L1732s (LCD). Sada sam kupio Gigabyte K8NE ploču i Club3D Radeon X1650 grafičku, ali PCI-e ne AGP.
Napajanje je ono jeftino od 400W.

Inače probao sam monitor spojiti i pomoću onog DVI/VGA adapterom, i mijenjati neke postavke u BIOS-u, ali problem i dalje ostaje isti.
Da li se itko susreo sa tako nečim? Da li postoji neko "bezbolno", čitaj: jeftino rješenje?
Možda da probam neku drugu graf. karticu ubaciti, ili ČAK i napajanje? Please help, jer ovo stvarno izluđuje!

P.S. - Sorry zbog dužeg posta.

Unaprijed hvala svima!
netko drugi je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke