|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Frka sa Abit NF7-S i ramom i bartonom 2500...
Pozdrav.Nov sam ovdje. prvi bi da skrenem pažnju na to da me ovaj forum pošteno iznenadio zbog velikog broja članova , pa se naravno može i očekivti fina pomoć. Moj problem je sljedeći: Kupio sam Abit NF7-S v2.X , Barton 2500 +, 512 MB DDR3200(2x256), Gainward GeForce 3 Ti 450 64 MB DDR , HDD Maxtor 40 GB 7200 RPM itd... Šta je problem. Kada sam sve to fino sastavio , instalirao win XP Pro i SP1 i nanovije drivere za matičnu i grafičku i ostalo pokrenem računar da vidim 3D mark 2001 SE i 3D mark 2003 i ostala sr..nja.dogodi se sljedeće: kad god krene kakva 3d aplikacija samo me izbai na dekstop.znači nemogu nikako ni da igre igram(jer sam to probao). a kasnije me počelo i zezati u samom windowsu. Odem u bios i vidim da mi je ram podešen na ''by speed'' to jest na 400 Mhz kako i treba da radi. ja ga stavim na auto i onda se ona podesi na 333, kako je naravno i sabirnica procesora. Pokrenem windows i sve programe igre itd i sve onda radi bez frke.ne ponavlja se nikakav problem.vratim ram na 400 kad opet isti problem, nestabilnost. onda ja skontam da mi memorija radi samo na 333 to jest na auto sa sabirnicom od procesora. inače imam dca identična modula od po 256 MB i jedan sam stavio u prvi slot a drugi u onaj zadnji.-treći.upstalom probeo sam sve moguće kombinacije.čak mi na samom startanju računara piše da je uključen dual chanel za ram. Onda skontam da imaju i one postavke vezane za ram pa tamo izmjenjam sve živo , sve moguće kombinacije al isti problem.a kad stavim ram na ''auto'' to jest na 333 mogiu podesiti kako hoću , pa mi je situacija sljedeća: 7,3,3,2. i sve radi , a čim stavim na 400 onda nekad neće ni da se pokrene računar. pomisli ja da je možda do rama pa uzmem drugi modul , to jest ista dva al drugog proizvođača al isto bude pa čak i gore.nemože nikako.i jedva nekako.a na 333 radi sve. onda ja dignem proc na 10x200 (da mi sabirnica bude 400) i ostavim ram na ''auto'' i onda se on sam podesi na 400 Mhz al bude ista frka. pokušao sam podići voltažu rama al onda ne može nikako da se pkrene. inače ne znam koji su proizvodžači oba modula (objhe vrste koje sam probao) rama jjer nepiše ili ja nisam gledao. eto ukoliko ko ima predstavu o čemu bi se moglo raditi neka mi odgovori.
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Pa ti same probleme imaš ![]() Ovako, nije nemoguče da si kupio RAM koji neče da radi na nazivnoj brzini, ili su ti uvaljali 333...Mislim da je baš na jednom testiranju ovdje na forumu bilo govora o Kingmaxu koji nije htio da radi na 400. Hm, da na modulima ne piše barem koji su (3200,2700) malo čudno... Jesi probao flashnuti matičnu? Probaj, možda upali. Mislim da je predzadnji BIOS (prvi za reviziju 2.0) imao nešto s postavkama memorije na 400. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
sve sam probao-
pa u firmu gdje sam kupio išao sam ponovo da mi daju drugi modul ddr400 i opet isto. a bios mi je onaj zadnji,u stvarni sad nije zadnji nego predzadnji-24.07.2003. jer je izašao sad neki koji podržava 266 FSB za duron. mislim da mi on nije potreban jer ovaj problem je postojao i kad on nije bio izašao a tada je svima sa onim biosom koji sam i ja imao išlo bez frke.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
instaliraj aidu pa vidi što ona kaže koja je memorija |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|