|
![]() |
#1 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Zna li itko što ovo znači? Povremeno kod bootanja dobijem blue screen sa ovim errorrom i hrpom brojki i slova. Onda restartam i sve pet. Mislim da je ovo počelo kada sam kloknuo procesor i memoriju, iako sam vrtio Prime95 10-tak sati i Memtest do nekih 400%, bez grešaka. Nešto mi govori da je memorija u pitanju ali nisam ziher, pa ako netko zna...
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...nesto od komponenata ne podnosi overlcok,u tom je problem 99%...znaci dizanje voltaze ili vracanje na default,a mozes pokusati smanjiti overclock
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a desi se da win kod boota ne vole OC iako jednom kad se dignu komp moze satima raditi opterecen bez problema. zasto, kako...pitaj Billa.... smanji malo OC proca, ne moras previse i ne bi to trebao vise vidjati. nekad je i 1mhz fsb-a "ono" sto cini razliku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
PCI-E i PCI si zalockao na 100/33MHz?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
PCI-E je zalockan na 100, to mi se dešavalo i kad mi je fsb bio na 240, sad je 250.... Moguće da su latencij, ali spustio sam ih samo za jedan...sad su 4-5-5-13 bile su 5-6-5-15. Mislim da su najvjerojatnije driveri od grafulje, čitam po stranim forumima da to zna bit uzrok. Da, Vistu imam. Probat ću vratit latencije na default neko vrijeme pa vidjet. Dovraga, kad se ne mogu sjetit jel mi se to dešavalo i prije klokanja. Onda bi znao da su driveri...
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Latencije imaju kontra efekt stabilnosti kad ih spuštaš. Povećaj ih na 6-6-6-20, ali kao prvo vidi kako se ponaša na defaultu pa onda lagano klokaj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace moguce da neka dva hardwarea djele irq pa nastaje problem pa pogledaj i to ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam na Visti znao imati sl sranja kad sam instalirao i denistalirao razne utilitie i appse za tweakane grafe pa se nekad znao OS pretvorit u konstantni BOSD tipa svakih par minuta, na svu sreću imam full pc backup image nakon čiste instalacije i za 5min je sve u normali... ![]() Sad se ustabililo ali da - forceware zna kenjkati, a vjerujem da je tebi sa DX10 grafuljom možda još i gora situacija... Anyway ako imaš image restauriraj ga ili maksimalni rollback sa system monitoringom, sigurno ti se desilo što i meni, primjetio sam da je posebno nakon ekzibicija sa ati toolom znalo bit sranja pa ako si s se njim igrao rollback napravi u vrijeme prije instalacije toga... Edit: Eh da i izbjegavaj one razne alate za čišćenje registrya jer izgleda da Vista ima neke ispade s njima, znalo ni se par puta sve spiksati kad sam s njima roštao po njoj, ili nisu baš dorađeni za vistu ili sama vista ima neki issue sa samim čišćenjem registrya...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 10.03.2007. u 11:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja koristim VistaManager i odličan je cleaner za sve
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
vjerovatno neki driver ili si mjenjao pci-e agp lock...stavi druge driver za grafu i vrati joj defeault postavke |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|