|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
2 koma - switch+router = IP problemi :)
Dakle imam 2 kompa, XP Pro SP2, sve vise manje isto sto se tice sistema.. spojeni na ASUSov GigaX1005 switch sa routerom spojeni redosljedom: Router-komp1-komp2 ... jer netko je jednom rekao da kod NEKIH switcheva ovo je nekad bilo bitno ![]() Anyway ... problemi su dakle kod network connectiona.. na mom kompu, zovimo ga komp1, je IP automatski jer tak mi pise u papirrima od routera da moram postavit i tak mi je router opstavljen da on odreduje IP.. ako sam ja sve to dobro shvatio. I meni sve radi kak spada. Ali kad na drugom kompu stavit na automatski IP on se ili ne spoji, ili se spoji i pocne naoba kompa javljat u onom baloncicu IP konflikt.. onda ga moram fiksirat na recimo 192.168.1.5 da bi se spojio i da bi internet radio. No nakon odredenog vremena i to prestane radit.. cak se zna desit da prestane radit ako ja ugasim komp ![]() Nakon 5min do 5sati sve proradi opet smao od sebe.. ili mogu opet ic stavljat na automatski pa natrag manual da proradi. Kablovi su svi UTP, jer sam prije imo crossover dok nisam imo switch izmedu tak da je to OK. Jer yo je jedina moguca razlika izmedu oba kompa i switcha.. I jos nesto da napomenem... oba kompa imaju 2 mrezne onboard i recimo samo na mojem, ako ja odredim na jednoj mreznoj neki fiksni IP, onda tu mreznu disableam u BIOSu, i onda odem u windowse i taj ISTI IP stavim na neki drugi connection, windowsi ce javljat da taj IP postoji iako ta mrezna konekcija sa tip IPem vise ne postoji.... misleci da me to hebe enableo sam sve kaj sam amogo, ukljucujuci Firewire, svima fiksiro IPeve no i dalje me na kompu2 kad stavim automatski hebe sa IP konfliktom....... dakle... STAAAAAA da radim ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zaboravi ta uputstva tipa stavi sve na autonatic i to bude radilo - je možeš mislit. Postavi na svim mrežnim adapterima unikatni fiksni IP, gateway (adresa routera) i DNS - ove svog ISP - a, vidi Sticky. Napiši koji ISP i koji router je u pitanju za više detalja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
na oba kompa disejblaj drugu mreznu (u windowsima a ne u biosu) i daj routeru da daje ip adrese ili postavi staticke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|