|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
suradnja sa susjedom
Preko puta mog stana je one-man-company. Kako lik stalno jaši po netu zbog posla (nešto o ulaganjima i burzama), lik si je uzeo IskonDuo sa 1Mbit flatom koji bi mu trebao ubrzo doći. Kako sam dobar s njim, dogovorio sam deal da trošim njegov promet kad ga nema za neku sitnu nadoknadu. Između nas su 2 zida i cca. 5-6 metara zračne linije. Dobit će Thompson 780 LAN/WLAN modem. Pitanja: 1. spojit se s njim LAN ili WLAN-om? Ako idem LAN-om treba bi 30m kabela (kojeg mogu nabaviti gratis) i dosta za***ancije jer moram ga vuć po stubištu okolo naokolo, staviti RJ45 utičnice sebi i njemu,... 2. ako odaberem WLAN, da li mi je bolje uzet PCI karticu ili usb stick? Koje modele preporučate (poželjno da je dobavljiv u Rijeci)? Moj komp je zadnjom stranicom okrenut prema njegovoj firmi. 3. WLAN - kako znam skidati materijale sa RS-a, postoji li način da se spajam s njime, a da uređaj ne postavim u router mode jer onda uvijek imam isti IP?
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
1wlan 2 ja bi uzeo usb stick jer je udaljenost mala a sluzio bi svrsi ![]() 3 mislim da postoji shema da udjes u ruter i restartas ga ili kupis rs acc nije skup
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
sto se tice zadnjeg pitanja - morat ce radit u ruter modu. 192.168.100.1 je IP od web sucelja tog thompsona. Kako god, mozes se disconnectat preko web sucelja, ali to ce prekinit vezu i drugom korisniku (logicno). U svakom slucaju, neces se naskidati sa RS-a dok je on na netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Možda sam bio malo neprecizan glede 3 pitanja. Ja ću surfati kada njega ne bude i dobit ću sve potrebne šifre od njega (user, pass, router,...). Mislio sam da bih mogao, kao sada na LAN-u, jednostavno se diskonektati nakon skinutog file-a i ponovo se konektati jer tako dobijem novi IP i mogu skidati slijedeći file. Je li to moguće preko wlana? Ako nije, radije ću ići na LAN soluciju gdje je to moguće.
![]() |
#5 |
Premium
|
moguce je ![]() ![]() e ostaje samo pitanje jel thompson ima disconnect preko web sucelja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
|
manje posla? pri cemu vidis da covjek mora vuci po stepenicama kabel busiti rupe i ostala smeca....
![]() |
#9 |
Premium
|
Rupe na stubištu su već izbušene jer je telefonska razvodna kutija isto na stubištu tako da ima i telefonskih kabela koji idu od kutije prema njemu i od kutije prema meni (razvodna kutija je između nas). Nezgodno je što je u pitanju stepenište pa baš i nemam neki čvrsti oslonac za ljestve da bi pričvrstio LAN kabel na cca. 3m visine.
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
ma nema do wifija,barem nije dosadno |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
|
@damarko slazem se da je sa kablom "manje posla" ali manje softwerskoga ![]() ja isto svaki dan si mislim sta mi je trebalo da idem provlaciti kabel po kuci umjesto da sam stavio sestri wireless i gotovo ...
![]() |
#13 |
Premium
|
ma cuj . . imam ja doma wifi . .2 kompa na wifiju . . ali definitivno vise volim zicu . . |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Taj Thomson ustvari i jest router. Ne moze raditi u bridge modu. Preko web sucelja ga se normalno moze disconnectati s web-a i ponovno connectati, prilikom cega se naravno mijenja IP. Username i password mu ne treba nigdje upisivati, sve je podeseno prilikom prve instalacije uredjaja, cak i ako ga resetiras on iz centrale povuce sve potrebno ![]() EDIT: Kod mene je 192.168.1.1 ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: bit ce da je to... ona je prije nekih tjedan dana tek dobila. Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 09.03.2007. u 11:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni da, s tim da tek kad sam dobio Iskon.DUO jedno 2 tjedna mi se nije IP adresa mijenjala uopce ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|