Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.03.2007., 22:11   #1
Tham
Registered User

Datum registracije: Mar 2007
Programiranje komunikacijskog programa

Kako naslov kaže htio bih (po mogućnosti u AdobeFlashu) isprogramirati jednostavni programčić za komunikaciju preko interneta. Zapravo mi trebaju naredbe koje bi otvorile neki komunikacijski kanal (to su valjda portovi.... nov sam u ovome). Npr prijatelj mi pošalje njegov IP, ja ga ukucam i program ostvari vezu mog i njegovog računala i šalje podatke. Potakla me playtoy zona na t-comovom portalu koja ce čini cijela u Flashu izrađena a ima mogućnost multiplayinga..... dakle slanja informacija sa mog na računalo drugog korisnika realtime. Unaprijed hvala!
Tham je offline   Reply With Quote
Staro 04.03.2007., 22:14   #2
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Zasto bas u flashu? Ja nisam nista u flashu programirao. Sto se tice mreznog dijela programirao sam neke stvari u C-u i iz**** se ko stoka. Preporucam C# ili Javu, sta ti vise pase. Imas dobru dokumentaciju, i nece ti bit problem to napravit ako si ikada nesto programirao.
messiah je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.03.2007., 22:23   #3
mercury
Registered User

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Zasto bas u flashu? Ja nisam nista u flashu programirao. Sto se tice mreznog dijela programirao sam neke stvari u C-u i iz**** se ko stoka. Preporucam C# ili Javu, sta ti vise pase. Imas dobru dokumentaciju, i nece ti bit problem to napravit ako si ikada nesto programirao.
no, no... mislim zbilja, marko...
sto fali flashu?

on topic: poprilicno sam siguran da se moze napravit sa flashom, doduse, ja neznam kako i preumoran sam sad trazit po netu, ali probaj pogledat na www.kirupa.com, www.flashkit.com ili www.ffiles.com. uvjeren sam da ces naci rjesenje. ali ako nemas nikakvih iskustva u radu s flashom - velika je vjerojatnost da ce ti bit poprilicno komplicirano...
onda bi mozda bilo bolje pogledat kaj je messiah savjetovao...
mercury je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 10:14   #4
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Tham Pregled postova
Kako naslov kaže htio bih (po mogućnosti u AdobeFlashu) isprogramirati jednostavni programčić za komunikaciju preko interneta. Zapravo mi trebaju naredbe koje bi otvorile neki komunikacijski kanal (to su valjda portovi.... nov sam u ovome). Npr prijatelj mi pošalje njegov IP, ja ga ukucam i program ostvari vezu mog i njegovog računala i šalje podatke. Potakla me playtoy zona na t-comovom portalu koja ce čini cijela u Flashu izrađena a ima mogućnost multiplayinga..... dakle slanja informacija sa mog na računalo drugog korisnika realtime. Unaprijed hvala!
sto mislis da bi svi oni ljudi koji zaraduju ogroman novac radeci u javi i c++ programskim jezicima mrezne aplikacije, ljudi koji konfiguriraju linux firewalle i konfiguriraju serverska racunala, radili i zasto bi oni bili toliko cijenjeni da je to tako jednostavno? mislim, bez uvrede jer stvarno ne mislim nista osobno, ali nesto napisao si nesto najgluplje sto sam u zivotu cuo. ti koda hoces wizzard za programiranje?! i jos tako neceg slozenog kao sto je mrezna aplikacija. samim svojim uvodom "ja bi da se unese IP adresa pa mi ostvarimo komunikaciju" si pokazao da stvarno neznas nista o mrezama jer je to daleko od tako jednostavnog. tutoriali, skripte, tecaj, faks, nauci nesto o tome, onda razmisljaj o pisanju aplikacije. nemoj biti molim te demotiviran mojim odgovorom no znaj da na tvoj problem nema drugog odgovora. zamisli da dodes jednom strojaru i pitas ga 'e buraz, daj mi reci kak bi slozio jedan brodski motor, brijem si da bi mi jedno 500 konja bilo dosta. to budemo stavili one, cilindre jel, ili kak se to vec zove'. sto mislis da bi ti odgovorio?

jos jednom, NHF, nisi znao a ja ti samo kazem da znas za ubuduce...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2007., 13:09   #5
messiah
aka Mithrandir
Moj komp

messiah's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor mat Pregled postova
/cut
jos jednom, NHF, nisi znao a ja ti samo kazem da znas za ubuduce...
Ajde, nemoj bit tako strog ))
Covjek ako je dovoljno inteligentan i snalazljiv uz neki dobar tutorial moze napisati neku jednostavnu mreznu aplikaciju. Ipak, po stilu kojim je to pitao (pogotovo jer misli to jos u Flashu isprogramirat u potpunosti se slazem s tobom.
messiah je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno