|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
kako opteretiti proc 100%
jeli ima koji program koji ce mi opteretiti proc malo duze vrijeme 100% da vidim temperature u full loadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
S&M. Nista ga nece toliko opteretit kao S&M. Eventualno OCCT, on isto guta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
thnx jeste brzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
koje je puno ime tog S&M kad ga googlan izbaciva mi neke albume S&M |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
|
A hebiga, nemam baš neš dobar proc pa zato meni bilo koji test u super pi-ju koristi 100% CPU. Gringo 11: Evo linkova di možeš skinut te testove: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Svi ovi programi koje su naveli dečki podignu sve procesore (ne samo taj tvoj za kojeg misliš da je slab pa da čak i super pi digne na 100%) na 100% prema taskmanageru (dobro, 2 instance super pi-ja, prime-a ako imaš dual-core). Ali negdje sam čitao da većina drži proc na stvarnih 80-90%, ali S&M ide do skoro pa pravih 100%. Ali S&M dokazano (rezultati koji su neovisni o senzorima na ploči) najviše zagrijava procesor i najviše struje vuče (naravno, kada govorimo o programima koji opterečuju samo procesor i memoriju). Zadnji S&M je 1.9.0a, ali isti je kao 1.8.2. OCCT je fora jer je jako dobra tester za stabilnost (bacanje errora) i jer ima grafove. Ali, S&M ipak više zagije proc... EDIT: U pravilu su to temperature razlike od 2-4°C. Ali npr. dobro je i znati da Prime-u treba npr. sat-dva pa čak i više da dođe do temperature na kojoj će stati, S&M treba puno manje... Također, S&M ima jako dobar memory test iz windowsa, jedan od najboljih...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.03.2007. u 01:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ne znam šta da napišem
|
A dobro, hvala ti Vuco... Znači ipak sam bio u pravu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Malo sam se krivo izrazio, tj nisam uopće bio jasan ![]() Ako se radi o jednojezgrenom procu onda da, ako se radi o dvo onda trebaju 2 super pia, ali više S&M optereti proc.
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
S&M definitivno i to FPU test ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Po meni je najbolje pokrenuti duall prime i drugi test i pustit ga nek se prži
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Opet hrpica preporuka, ali cinjenica jest da je FPU test na S&M najkrvolocniji ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
Datum registracije: Sep 2006
|
kod mene ga opteretiš s 4 taba u firefoxu i jednim pomakom miša. btw imam gigabajt kingmax ddr400 krama,i toliko cijenjeni atlon 64 3000+ soket 939 i ste svi vi hvalili, i kojeg sam ja zato kupio, i skojim se ja mučim već godinu ipol. i da napomenem, freš instalation windowsa, i pogašeni max procesi nepotrebni |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Jedino što je loše je kad kodaš nešto u podazini sa divx koderima i to samo pod nekim osovima (npr xp) di jedan proces pojede cjeli proc i zaguši ostale, alli nigdje ne piše da ti moraš to koristiti...
![]() |
![]() |
#23 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Instalacija svega i svačega na principu next-next-finish, igre u paketu s VIC krekerima, codeca ko u priči, bijesne verzije raznih programčeka koje vole RAM više nego žene cipele, instaliranje drivera direktno prek starih, pokoja "štetočina" s neta i začas su Windowsi u qrcu. Reinstalacija, pa opet po starom i moreš se slikat...začarani krug. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Evo trenutno imam otvoreno 7 tabova i opterećenje u task manageru je 4-11% s tim da imam 512 rama (i 1GB stick), i to na visti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle ja ne kažem da je proc na 0% što mu radio, nije ni meni niti onome ko ima quad core... Uvjek je proc opterećen, aki ja ti ozbiljno kažem da ti je to subjektivno štucanje problem osa više nego bilo čega drugoga, ao mi ne vjeruješ probaj s vistom, ona ima puno bloata ali neke stvari su puuuno bolje u njoj rješene... A ja sam bio svojevremeno psotao u nekoj diskusiji sshot na kojem je dignut winamp, nero koji prži, avi film i quake 4 u windowed modu i sve to zajeno nije bilo ni blizu 100% loada... Najvće sranje je sa loše napisanim softwareom koji jednostavno "zalocka" procesor ali tu ti neće ni daul core pomoći jer što će se desit kad pokreneš dva takva npr? Kernel od OSa će pokrenut prvo koji će zalokat prvi core i sistam će se prebacit na drugi, ti sav sretan dalje lupaš, kad pokreneš drugi sistem će prebacit naonaj na kojem je mani load a to je prvi i pljas... Prema tome ako ne misliš kupiti barem neki quad core zaboravi na avionski rad...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|