|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Umrežavanje računala-VISTA basic
zanima me kako mogu umrežiti dva računala koja imaju vistu jer bi htjela da koriste jedan printer? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Hm... Jel znaš išta o umrežavanju ili treba od nule počet?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
pa znam nešto sitno ali možda je bolje sve od početka |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako spajaš ta dva računala direktno ili preko nekog routera (uređaj od adsl - a)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
pa mislila sam ih direktno spojiti.šta je jednostavnije? vidjela sam da ima više vrsta crossover kablova i ne znam koji da kupim ![]() da li da uzmem: -UTP-patch crossover kabel ili -Bandridge CL74003O UTP crossover patch kabel koja je razlika?osim što je ovaj drugi skuplji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Treba ti klasični crossover kabel. Isti je kao i obični (straight) mrežni kabel (UTP cat. 5), ali je razlika u rasporedu žičica na krajevima kabela. Crossover kabel ti može napraviti svatko (pa i ti) uz uvjet da imaš materijal (kabel i 2 RJ45 konektora) i specijalna kliješta za krimpanje (tzv. krimpalica). Cijene su ti oko 2kn/m za kabel i 1,5kn za konektor. http://en.wikipedia.org/wiki/Ethernet_crossover_cable EDIT: takav kabel ti mogu napraviti u svakoj prodavaonici informatičke opreme u roku od 5 min
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|