|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mis , preporuka
koji mis kupiti za igranje Call Of Duty 2 hvala unaprijed Zadnje izmijenjeno od: NoBody. 24.02.2007. u 10:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
iskreno meni je najvise zapeo za oko ovaj mis, pa me zanima jeli ima velika razilika između njega i G5. http://www.logitech.com/index.cfm/pr...ONTENTID=10121 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
nekuzim ovo "IMO" , znaci kazes da je bolji mx518 od g5. Da sad sam skuzio maknuti cu u postu laserski: Meni je vazno da je mis samo za igre tj Call Of Duty 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Aha danas sam naucio nesto novo IMO- po mom mišljenju ![]() razlika je oko 150 kn. Taman ce mi dobro doci za gajbu i 0.75 tekile ili rakije da presjecmo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Do sad sam imao podosta mišova od toga MX1000, MX518, G5 i Razer Copperhead i sad moj subjektivan dojam je sljedeći. MX1000: trebalo mi je 100 godina dok se nisam navikao na to da laserski mis ne mozes dizati kako bi ga premijestio jer si otisao s podloge i slicno jer ce se isti zagubiti na ekranu... No kad sam se navikao bio mi je odlican. MX518: Nakon toga sam neko kratko vrijeme imao priliku igrati se na MX518 i miš je stvarno odličan i nemam mu neku zamjerku meni je bio odlican.... G5: G5 sam dobio u zamjenu za neki dug i miš mi nije sjeo od prvog trena... po subjektivnom dojmu spor odaziv, vrlo teško za izvest kružnu radnju a da ostane precizan, npr u codu se okrenuti za 180 stupnjeva, nema 2 tipke sastrane nego samo jednu za back nema forward... to je bio mis kojeg sam se rijesio za tjedan dana.... Razer Copperhead: Ovo je najbolji miš koji sam ikada imao priliku isprobati, perfektan odaziv 1ms, 2000dpia, sens predobar, tako je oblikovan da ga ne drzis u ruci ko krimpir i vois s njime neo da ga stavis dlan na stol i sve sa prstima odradiš, klik tipke je toliko lagan i na bilo koji dio tipke da kliknes prihvaca ga, po rubu ima gumu što je super jer ti ne moze "ispasti" iz ruke. refresh rate USb sabirnice mu je 1000Hza dok je o ovih logitecha ostalih 250Hz što bi u rijenosu znaćilo 4 puta slabiji odaziv. Osjecaj igranja je meni presavršen, ali to je moj subjektivan dojam i najbolje bi bilo kad bi mogo probat negdje sve miševe u akciji pa vidjeti koji ti najbolje odgovara. Nemoj zaboraviti da dobar miš bez dobre podloge za gaming ne znaći apsolutno ništa... Uz svog razera koristim i Razer Mantis Speed pologu i promjena sa neke obicne na ovu je ocita, mis kizi ko po ulju, kad sam nabavio tu podlogu smanjio sam ens sa 2.4 na 1.9 pa ti vidi a isti mi je osjecaj.... PONAVLJAM, ovo je sve moj subjektivan doživljaj stoga molim da se suzdržite komentiranja istog i tjeranja neke pravde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Puno hvala za tvoj jako sazet opis , stvarno nisam to ocekivao, puno hvala, ali odlucio sam, MX518 i to je to ali si me sada zbunio, kak cu kupiti odgovarajucu podlogu za mis. za ovo si od mene dobio reputaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Podloga je više stvar subjektivnog dojma, ima sam priliku isprobat MX510 na platnenoj, plastičnoj, stolu itd.. Od svih mi je platnena kakve su se davno prije mogle kupit bila najbolja jer miš doslovno leti po njoj, a preporuka sa obzirom da se dobije više komada je Sharkoon Xurface ma da stol u dosta slučajeva također nije loš izbor.
![]() |
#10 |
Premium
|
stol je ZAkon, samo treba redovito brisati prasinu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hahaha sada malo gledam ispod mog misa na stolu. taj dio je posvjetlio ali doslovno i gladak je gotovo ko staklo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
localhost
|
Cuj za lasere je full bitna podloga.... za opticke i ne toliko ali definitivno najbolja podloga za Logitechove miševe je Steelpad QcK+ i to će ti reć svaki ozbiljniji gamer, baci oko na speedlink, dignitas, tek9... Dok ne probas igrat sa nekom boljom podlogom misliš da nema utjecaja i ja sam tako mislio ali vjerujte ima i ja sam igrao na Sharkoon Xurface ali ta podloga je doslovno nula naspram ove za logijeve miševe.. A za Razera je definitivno najbolja Mantis Speed... Pogledajte kak zgleda: LINK Razer ti je cijenom isti kao i MX518 a po meni definitivno bolji od njega... pogledaj na nabavi necu reklamirat dodje cca 450kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
localhost
|
cuj ja imam stvarno puno mjesta na stolu tako da mi nije problem no istina je stvarno je ogromna ali on predobra prednost je ta da se mos okrenut kak god hoces u stolici ali ne moras vusc podlogu za sobom da bi ti mis bio na njoj... Ja prezadovoljan a uz to stvarno puno daje po pitanju osjecaja u igri jer kazem ti smanjio sam sensitivity za 0.5 a na 2000dpia to je puno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
Iako sam koristim steelpad qck+ i prezadovljan sam s njome, mislim da nije uredu ovak pricat. Klanovi su sponzorirani nekom firmom te u 99.99% slucajva ne bira se firma po preferencijama nego ciji kontakt prvo dobite. Drugo shto bi reko je da nema univerzalno najbolje varijante. vidim popularan izraz ovdje na forumu "leti po njoj". Kao prvo, ukoliko je rijec o planenoj , "letit" ce manje nego po tvrdoj podlozi (plastika, staklo,...). Drugo, ne podrazumjeva se da cim lakshe klizi da je to i bolja varijanta. Shto zelim reci je da kod izbora podloge morate gledat na shto vama pashe, tj vashe zelje i ogranicenja (cijena, velicina, materijal, izdrzljivost, izgled, odrzavanje, etc etc). Je da su laseri imali problema s nekim podlogama (icemat npr) ali afaik to je dobrim dijelom sve rijesheno sad. Takodjer istina je da proizvodaci twekaju senzore na neku podlogu, ali pokushavaju naci neku srednju vrijednost da na svima "valja". razer npr govori da tvika misheve za svoje podloge, a njihove podloge su zapravo samo rebrandani everglidovi ili speedlink proizvodi. uglavnom ![]() vidim da ga sad vec seruck*m, ali nevolim kad ljudi ovak opravdavaju svoju kupnju s e ovo ti je daleko najbolje sve ostalo suxa. Savjet moj ti je da si sam odlucish koja vrsta podloge vishe pashe tvom stilu igranja, i dalje si isfiltrirash (cijena, velicina...). a ovo bi ti bile ono naj naj osnovnije razlike Tvrde podloge mis lakshe klizi + Lakshe za odrzavat (prat) - Troshi nozice misha Platno podloga daje otpor; + ne troshi nozice - teze za odrazvat (iako se dost njih moze samo u mashinu ubacit)
![]() |
#16 |
localhost
|
cuj stripy imam blagi osjecaj da si se nasao prozvan prokomentirati moje postove pa da ti vratim. Sva što sam napisao napisao sam prema vlastitom doživljaju jer sam te sve miševe imao a isto tako i navedene podloge,.. Od tog što sam nabrojao izdvojio sam meni najbolje i vrlo jasno i glasno napisao da je to moj subjektivan dojam... Klanovi koje sam ja nabrojao imaju jake, jake sponzore ali imaju sarenilo od opreme od logija i razera i raznoraznih podloga, no bila je negdje anketa na Cbu jednom odnosno link na anketu za najbolju gamerskiu opremu i na to sam se navodio a isto tako otvori te siteove pa pogledaj malo profile igraca, sarenilo ali ovo prevladava.... Naravno da se mora gledati sto ti pase i ja sam pisao sto meni pase a vjerujem da ako ti pase taj mis da ti podloga mora djelomicno pasati... Ali sad stvar je u tome sto ti mozda ne odgovara najbolje zbog neceg ali realno neces imat problema s njom kao što imas sa laserom i icematom npr.... Speedlink & Razer umalo pa ista firma stari moj pa sad zar nije normalno da razmjenjuju podatke o materijalu?? I zašto je to uopce važno?? Lol Nije li svaka metalna podloga od metala? Tko je tu kome sto uzeo??..... Tko od njih ima bolji mis od razera?? Po mom subjektivnom dojmu nitko... G5 na Razer Mantis podlozi nije nesto Razer na Razer podlozi je stvarno predobar osjecaj i da mis doslovno klizi i da to je meni bitno jer mi je bitno da mogu sa sto manjim sensom i pomakom napraviti veci pomak na ekranu a to sa ovbvom kombinacijom mogu i to je po mom SUBJEKTIVNOM dojmu definitivno najbolja kombinacija... No kako sam i prije rekao definitivno bi bilo najbolje da može probati prije kupovine što mu odgovara jer je to za***ana stvar i subjektivan je doživljaj kod svakog drugaciji no neke stvari moraju biti svima iste tipa laser lag na metalnim i staklenim podlogama i slicno.... Lp, FoX |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
a-wAnnaBe
|
Citiraj:
ne uvijek, i opet nisam reagiro samo tebi i o ovom threadu. Citiraj:
znam Citiraj:
necijem stilu igranja mozda vishe odgovara da manje klizi, tj da se lakshe kontrolira pokret jep
![]() |
![]() |
#18 |
localhost
|
Ma kog ti znas?? managere klanova??? BUhhaa Gledaj stari neda mi se s tobom prepucavat jer nigdje nisi naveo svoje prijedloge vec samo kenjuckas po tudjima... Ne znam koliko si od ovih miseva i podloga isprobao no sve ovdje spomenute sam isprobao i znam o cemu pricam sto iz tvojih postova ne mogu zakljuciti... Možda i ima boljih ali nisam ih koristio pa ih nisam niti spominjao.... Sve u svemu da se skinem sa OTa vise EOD |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
NoBody evo ti moje misljenje! Ja isto rostam po COD-u vec malo duze i nedavno sam si kupio A4Tech x718F i mis mi je super! Naravno nemoze se vjerojatno mjeriti sa Razerima ili mx518 ali za lovu koju sam dao za njega (140kn) mis je super! Snjim koristim Sharkoon Xurface i ja sam stvarno zadovoljan! Naravno mis drzim na 1200dpi za COD i to je meni taman! Po mom misljenju za igru poput COD-a nije najbolje imat mis+podloga kombinaciju da ide ko po ulju jer onda tesko kontroliras pokrete,barem meni! Ako uletis ekipi u spawn i ides im razbijat zube kundakom bolje je imat ipak mali otpor misa jer bolje kontroliras pokrete nego kada nemas nikakvog otpora pa se pocnes okretat po svuda i popijes metak! Ali na kraju svega toga, pa nece mis i podloga od tebe napravit dobrog igraca tako da svaki malo bolji mis ce ti biti dobar,samo je bitno da tebi u ruci fino sjedi!
![]() |
#20 | |
a-wAnnaBe
|
Citiraj:
nekuzim zast uopce smatrash da se trebash prepucavat. reagirao sam na podlozak za mis i reko mu da najbolji izbor ovisi o onome shto vishe voli (gladje ili veci otpor). svoje prijedloge sam vec podsta na ovom forumu dao, te nisam vidio potrebu da ponovim neki vec vash prijedlog napisan u ovom thredu. shto se tice koristenja, samo par njih, ali isprobo puno puno vishe te sam podosta vremena (izgubio) istrazivajuci na temu podlozaka. znaci ponavljam nisam reko da tvoj izbor nije dobar(dapace meni dobra podloga). samo da zasto se ljudima nebi predlagalo ovak: koristim X podlogu, ona je dobra ak volish Z still igre te je izdrzljiva/lako se odrzava/etc i nisam imao problema s njom. umjesto. E uzmi si X nema bolje jer ko da leti. Htio sam samo malo pomoc, te sam isto tako reagiro prije god,dvije kad se rulju uvjeravalo da je bezicni mis dobar za igranje(mx1000 npr). ukoliko mi imash shta nadodat, pitat.. plz pm da ne OTamo vishe topic.
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
slazem se sa foxmanom ,od svih probanih miseva (mx510,518,mx1000,g7,g5) moram priznati da mi razer najvise pase full precizan full brz (2000 dpi,1000 hz na 2.71 sensu ),koristim razer eXact mat dvostranu podlogu (metalna speed i control strana) i mogu rec da je to dvoje dobitna kombinacija
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|