Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.02.2007., 18:35   #1
Dante 666
Registered User
Moj komp

Dante 666's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
RAM problemi

Ovako imam jedan stariji komp ima oko 3 godine koji bi trebao posluziti kao media centar i trebao bi biti u stanju pokretati i neke igre da nekada bude koristan ako fali komp na lanu

Procesor - Intel Pentium 4, 478socket, 2800 MHz (18 x 156)
Naziv matične ploče - Asus P4S800, Chipset SiS648FX

Uglavnom
Imam 512 MB rama i odlucim kupiti jos gigu znaci dvije od 512 i strpati u taj komp jer ima 3 slota za rame kad stavim sva 3 a a stari rami budu prvi sve super ocita on rame i radi neko vrjeme sve dok se nepokrene malo zahtjevnija aplikacija desi se system crach i komp se reseta, svaki do njih rade sami dobro , kad stavim dvoje novih sto sam zajendo kupio znaci isti model sve isto komp se nece upaliti i jos sto je najzesce sto nisam vjerovao svojim ocima da kadimam gigu rama bios mi je pokazao da imam 256,

sada imam one stare i jedne nove a jdena plocica je vani jer kad sad stavim sve 3 komp mi nece u win jer pise da nedostaje konfiguraciski file

Ovo je prvi put u zivotu da imam neki problem sa kompom i da ga sam nemogu rjesiti

Nadam se da netko ima iskusta sa ovakivm slucajem i da ga je uspio rjesiti jer sam danas razbio misa o monitor kad su mi win pali : lol2 :

ram 1 :Xerox (512 MB PC2700 DDR )
ram 2 :A-Data (512 MB PC3200 DDR400 )
ram 3 :A-Data (512 MB PC3200 DDR400 )

Znaci prvi put kad su sve tri radile nece pokretati alikacije jer vjerovatno imaju problem sto je Xerox stariji od ovih 3 godine i ima slabiju latenciju : bonker : valjda

Help Please
Staro 16.02.2007., 18:46   #2
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Evo ovako: Pošto si ocao procesor kad staviš nove rame u matičnu oni se namjeste kao ddr400 a pošto si oco automatski idu gore na 4XX a to nemogu.

Kad ubodeš 1 stari i 1 novi bios ih postavi prema starom kao da su oba ddr333 pa onda radi no opet pošto ti je procesor ocan patiš stari ram da radi na više nego što može.

Ubodi sva tri te ih u biosu postavi kao ddr266 pa onda ocaj tj. ostavi proc kako je ili ubodi samo nove rame i postavi ih kao ddr333 pa opet ostavi proc kako je na 18 x 156 mada mi ni to nije sasvim jasno koji proc uopće imaš jer to bi trebao biti 2,4GHz ? 18X133 a ti si ga oco na 156 ?
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno