|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Čita DVD-e, neće CD-e
Imam pržilicu Nec 3540A i danas kad sam stavio da mi zaprži jedan cd, snimanje je došlo do pola i onda burn error i ode cd. Nakon toga mi više ne želi očitavati cd-e, a dvd-e normalno čita. Kad ubacim cd, čuje se kao nekakvo zapinjanje, kao da se trudi ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Eh, zavisi od servisa. Neki će ti dati na sat vremena kurvu, kod nekih nećeš dobiti ni šarafe u zamjenu tak da... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
In the lab...
|
Sama je na kabelu, kažem, do danas je radila kao urica, nikakvih problema. Aspi driveri su prisutni
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Vjerojatno riknuo CD laser. Jel pod garancijom? Ako je, boli te briga, nosi ju i traži novu. Vrlo je vjerojatno da neće imati taj model u trgovini pa ćeš moći birati neki drugi uz eventualnu malu nadoplatu. Glede SATA/PATA, ako imaš slobodnih PATA konektora, ja bih radije to nego SATA (em je SATA modela malo, dakle loš je izbor, em znaju često biti problemi s kompatibilnošću). Ako ti budu dali birati koju ćeš pržu, od SATA bi ti se moglo nuditi LiteOn i Samsung (tu su negdje... ne znam što da ti preporučim, možda mi Samsung malo više ulijeva povjerenje glede kvalitete izrade). Ako ih nema, ili se ipak odlučiš za PATA, preporučam LG H10N/H12N, Pioneer DVR-111, LG H22N (ili ako nađeš stariji NEC model 35xx/45xx, može i to).
![]() |
#6 |
In the lab...
|
Da garanciju još imam, kupio sam ju u HGspotu u Rijeci, a sumnjam da će imati više taj model jer malo nakon što sam je kupio izbacili su model 3550, a ubrzo i 4550 itd... Ha čuj, imam za birati ono što im je na cjeniku, uzeo bi PATA jer vidim da ove SATA još nisu sazrile. Od ponuđenih na cjeniku, najpozitivnije kritike sam našao za LITE ON 165P6S, ostalih koliko vidim ili nema na lageru ili nisu baš neke. Daj malo baci oko ako ti nije problem pa mi preporuči od onih tamo što bi ti uzeo, vidim da se ful kužiš u to. Ima jedan tip što prodaje Benq 1650 staru 4 mj., ali trebao bi se riješiti onda prije svoje, jer ipak nemam toliko love... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Od ovoga što se trenutno nudi (4.2.2007.), ja bih uzeo Pioneera, iako je 30-ak kuna skuplji od recimo LiteOn-a. Nije ni LiteOn loš, ali njegove komparativne prednosti su brzo ripanje, skeniranje kvalitete i (tek?) solidno snimanje. Pioneer je bolji zaosnovnu zadaću - snimanje, a i kvalitetnija je izrada. Osim toga, to ti je najsličnije prži koju si dosad imao (isti čipset). Glede BenQ-a 1650 - odličan optički pogon (odlično i brzo snimanje, odlično čita, odlično ripa, može testirati kvalitetu), jedino... znaš što ću ti reći - ja ne bih uzimao polovnog optikanera, osim ako sam 100% siguran da je potpuno ispravan i da ga tip prodaje jer misli da će mu nova 18x ili 20x prža biti bolja od te, spore jel', 16x prže.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|