|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Kako umrežit (siemens c-010-I,dva huba,više računala)
Problem je šta je glavno računalo sa win xp home (normalno spojeno na integr. mrežnu i spaja se na net preko ovog siemens modema) a ostali imaju linux ubuntu (mislin 6 verziju) ..e sad na glavnom iman i dodatnu pci mrežnu koja bi tribala ić u jedan hub na koji je spojeno par linux računala i taj hub je spojen na drugi (opet sa par linux računala) čak san uspija da mi sve proradi (na 5 minuta) ali onda je opet puklo i ništa prije je sve radilo dok nije pci mrežna počela zahebavat (nije primala driver pa san stavija drugu) hubovi su neki kineski tp-link tl-hp8m 10base - t ethernet hub kako to iskonfigurirat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nije mi jasno zašto ljudi žuljaju po ICS - u bez potrebe. Naime, s njim više problema neg koristi. Imaš u Sticky - ju link na uputstvo za router mode tvog modema. Nakon šta konfiguriraš modem, istoga spoji u switch A. Zatim bliže kompove. Iz zadnjeg porta switcha A ideš u switch B. Sad na switch B spojiš preostale kompove. Mrežu (mrežne postavke) složiš sa fiksnim IP adresama (također objašnjeno u Sticky - ju) i sve 5. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
modem u ruter i onda samo ih pokopcas sve mislim da ti je to najlaksi i najbolji nacin.
![]() |
#6 | |||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Nikky ti je inače sve to objasnio, samo što nije nacrtao...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
ma jasno mi je to, sve je to već bilo spojeno ali preko ics-a i bridge-a i radilo je duže vrijeme na taj način..dok nisu počeli problemi taj bridge i mac mi nije ništa jasan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|