|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Dva harda
Bok Imam dva diska od WD jedan je 80Gb a drugi 60Gb.Jedan i drugi rade na 7200. Interesira me kako da ih spojim pošto mi ploča nema raid.Trenutno je ovaj od 80Gb master a ovaj drugi je slave na istom kablu.Zanima me dali je bolje staviti glavni disk na isti kabel sa DVD rom koji je slave a ovaj drugi disk sa pržilicom koja je master.Tako bi svaki disk bio na drugom IDE kanalu pa me interesira kaj je bolje.Trenutno su spojeni skupa na istom kanalu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da je bolje da su ti ta dva diska na jednom kablu, a DVD i CD-RW na drugom. Ak nisam u pravu nek me neko ispravi. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
ja bi ih stavio kao mastere, a dvd i przilicu kao slaveove. nije da imam neki razlog, cisto mi tako "bolje zvuci". mozda ce se javit netko tko se poigro s obje opcije pa ima i rezultate ![]()
![]() |
#4 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Tak je barem kod mene. Ali kako si i sam rekao-treba se malo poigrati...ovisi kaj sa kompom delaš. Jer ovo kaj meni paše-drugom možda neće. U stvari-ja sam stavio "glavni" hard na master, drugi sa PATA-SATA na SATA,prža je drugi master,dvd slave. bdw...negdje na netu sam čitao kak je frajer napravio floppy-raid ![]() ![]() ![]() Morat ću i to probat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
HDD na kojem je OS treba biti PM, drugi HDD je PS, CDRW treba staviti na SM i DVD na SS ... tako ja to radim, sada kako drugi rade ne znam. Postoji iznimke kada se elektronike uređaja međusobno "pokolju" ali to je druga prića ![]()
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Kaj treba spaliti kvalitetno 2 harda? A zašto se mene ne zove? Ono što momak treba je dodatni kontroler. Takav koristim od doba svoje prve pržilice i kada sam shvatio da je na ploči premalo IDE kanala za moj konfor. Nema potrebe za plačom o cijeni toga. Više nije skupo. Daleko je od skupog.
![]() |
#7 |
Premium
|
Eto neko usto iz mrtvih i odma jedna pametna. Tak je sinko kupi si ti još jedan kontroler. Mislim ja imam Promisa 100TX2 i imam mjesta onda za 8 uređaja, brže radi, kopiranje, obrada videa, ... mislim danas su jeftini i Raid kontroleri, dodatni ATA 100 i ATA 133, da se i ovaj moj Promis lako modat u RAID ako nemaš para za RAID mada ti je dosta i obični (oko 200 - 300 kn ti se kreću)... mada mislim RAK-če ![]()
![]() |
#8 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
Ja imam spojeno isto tako. Ako ideš po nekoj logici i prebacuješ s 1 harda ba drugi onda je bolje da nisu na istom kablu. Moža sam u krivu
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
a mogao si i napisati da kontroler košta 200-300kn i da ti traje do kraja života (ili početka SATA-e)
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ako ostanu na jednom Ide kanalu dali može ovaj drugi disk koji je slave kojim slučajem usporiti rad ovog drugog. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
od LemilicE
|
Ako kodiraš DVD u DivX (a ko ne kodira?) onda je najbolje da kodiraš s jednog fizičkog harda na drugi i to još da su oba 2 izdefragmentirana i da su master, svaki na svom kanalu ![]() Jedino se u ovom slučaju može primjetit neka razlika (ako se uopće i primjeti), za sve drugo što nama koristi komp nećemo primjetit razliku
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
i svi mogu gledat mladenku uz lagani podsjetnik na 10 bozjih zapovjedi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
Super Moderators
|
Fakat...ko je još vidio prvo skidati datoteke sa DVD-a na hard,pa kodirati,pa se zajebavati s titlovima... ![]() Ja sam toliko odurno lijen da samo stavim DVD u "linijski" player,scart koji ide iz njega u "razvodnu" kutiju, to se sve skupa šalje na komp i lijepo skup sa titlom na kompu snimim u format koji hoću. Isto i sa VHS-om...to sam baš i probao sa jednom svadbom. Super jednostavno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
od LemilicE
|
Nemaju svi linijske DVD plajere. Ako zbrojiš pretvaranje DVDa u DivX skupa sa ripanjem na hard i ekstrakcijom titlova treba oko 4 sata (2 Pass) ovisi o dužini filma. Normalno govorim o Gordian Knotu. Šta je to tako veliki problem???
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
http://www1.int.conrad.com/scripts/w...y=DirektSearch Jednog lijepog jutra sam se zaputio u Frankopansku kupiti nekakav komadić elektronike za 10-tak kunića i doma dovukao to ![]() Ima još i model sa I/O za s-video. Jako korisna stvar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
od LemilicE
|
Još da stranica radi. Potražio bi ja na homepageu, ali ne znam šta trebam gledat
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
samo kad bih znao
Datum registracije: May 2003
|
Jos da velis prek cega ti taj video signal ulazi u kompjuter,bilo bi sve 5 , cak i 5+ ![]()
![]() |
#23 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Scart iz npr DVD playera u kutiju,iz kutije chinchom ili s-video kabelom u in na TV-karticu ili kakav god drugi in imaš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
samo kad bih znao
|
E da bas taj "IN" mene iteresira,jer ja za sad koristim in od TV kartice koji ima rezoluciju max. 352x240, a to je kod finalnog rezultata jako lose ak to oces zaprzit na cd i pogledat na dvd playeru. Kalika je tebi rezolucija? ![]()
![]() |
#25 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() ovako moja iskustva su sljedeca... ide brzina ovisi o najsporijem uređaju na kanalu!!!!! tako ako spojite dvd i hdd na isi kabel disk ce se usporiti na ata 33 dva diska treba stavit na isti kabel ili na drugi kontroler a cdrw i dvd na drugi kanal i to tako da cdrw bude master i na kraju kabla a dvd na sredini i naravno slave!!!!!
![]() |
#26 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
decki, prvo, ako imate 2 uredjaja na jednom kablu (master i slave), brzina cijelog kanala se spusta na razinu najsporijeg. drugo, u toj situaciji takodjer ne mogu raditi oba uredjaja istovremeno, nego im padaju performanse ako recimo kopiras sa diska na disk na jednom kanalu ili ih imas spojene svaki na svoj suma, slusaj RAK-a i kupi si kontroler i sve furaj kao mastere. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
352x240?? Ma koju ti to karticu imaš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
samo kad bih znao
|
Pinnacle PCTV. Kaj ti imas i v koji rezoluciji ti je capture video ?
![]() |
#29 |
Premium
|
Kak se kreče cijena kontrolera i kojega kuputi jer neznam ima li boljih ili loših ili su svi isti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma kupi si SiliconImage u Linksu , 200kn, ima bolje performanse od Promise-a i Highpointa , a košta stvarno siću.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|