|
![]() |
#1 |
Guest
|
Ventilatoru u starom kompu
Kad sam kupila novi, zadrzala sam i stari komp, AMD 1600+, jer ga namjeravm isto spojit na internet, al on je jako bucan i cini mi se da se jako pregrijava, kako ja mogu promijeniti ventilatore unutra i koje mi preporucate ili je to mozda nesto drugo?: nono : u stvari kak da ga malo sredim , sad ipak osjecam veliku promjenu medju njima, ovaj stari kad se upali kao da traktor buči: lol2 : : hitthewa |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Pokušaj ventilatore našpricat sa wd-40. Ali ako ti se procesor grije promjeni pastu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Bolje stavi ulja za finu mehaniku.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2007. u 12:02. |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Strojno ulje, to je ono koje se kapa iz onih crvenih kantica i žućkasto je? : lol2 : Ako je to ulje, ne bih preporučio. Brzo gubi svojstva i ne podnosi baš zagrijavanje (isparit će). Finomehaničko je bolje. Ja to ulje koristim kad bušim metal pa hladim svrdlo sa njim ![]() Mortal je htio reći da možda bući ventilator na hladnjaku procesora. Ti Athloni su se pošteno zagrijavali i ako nije mijenjana termalna pasta jako dugo rezultati su -> računalo pećnica. Zamijeni termalnu pastu i/ili hladnjak. Kupi Arctic Silver Ceramique pastu i nanesi ju na jezgu (staviš paste veličine zrna riže) i vratiš hladnjak. Također poslušaj neke ventove (npr. one u napajanju) pa da vidiš koji još proizvode buku. Ne bi bilo loše i očistiti komp od prašine ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
EDIT: skuzila sam da pastu mogu nabavit u hgspotu, ali ne znam di finomehanicko ulje, recite pls, hvala: goood : Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2007. u 12:03. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
|
Finomehaničkog ulja bi bilo u nekoj prodavaonici gdje ima motornih ulja i maziva barem tako mislim ![]() AS Ceramique imaš u HG spotu, Ve-milu, Linksu... ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
sad sam ovo otvorila i kako sam glupa za hardware: hitthewa , nemam pojma kaj treba skinut, di stavit mast i di ulje, samo se nemojte smijat, ima nas i takvih : bonker2 , evo vam slika pa mi molim vas objasnite ko laiku, nekom ko nema pojma , sta se radi..sta se podmaze itd..plsssssssssss, hvala 56k WARNING! 1.1 MB ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2007. u 12:08. |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A slikaaaa ![]() ![]() Edit: Ajd na msn
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
|
Prvo odšarafiš ventove i očistiš ih od prašine ![]() Zatim skineš hladnjak i izvadiš procesor. Kako napraviti - http://www.dansdata.com/coolers.htm Očistiš jezgru sa alkoholom i naneseš termalnu pastu, vratiš proc natrag u ležište i hladnjak. Ošišćene ventilatore od prašine nakapaš sa fino mehaničkim uljem (u rupu koja se jasno vidi na ono manjem ventu na northbridgeu) te ih zašarafiš natrag na hladnjak. Isto rupu ćeš naći na onom ventu koji je na hladnjaku proca. Također možeš odnjeti komp na benzinsku crpku i popuhati ga sa kompresorom, da otiđe prašina ![]() EDIT: pa ti ventovi su okrenuti na krivu stranu ![]() Okreni ih na drugu stranu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Sudec po slikama netko je vec imao prste u tim ventilatorima, i to opasno nestrucne prste ako smijem primjetiti ![]() @yaya: ja ti NIKAKO nebih preporucio skidanje heatsinka s procesora i mijenjanje paste, jer i puno iskusniji ljudi okrhnu jezgru i s*ebu proc. A da ne spominjem koliko je ustvari nezgodno skidati cooler sa ovakvog Socket-a. Vidio sam HRPETINU unistenih ploca nakon "strucne" demontaze ili montaze coolera na ovakav socket. Ima ti tu cijela vojska mladih decki koji ce ti to sve obavit mukte, pa lijepo zamoli nekog od njih. Bolje nego da ostanes bez icega ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
ma na slici su ventilatori bili skinuti pa sam ih samo nakeljila gore ne misleci kako idu, u kom smjeru...nisu opce prisarafljeni, uspjela sam skinut hladnjak , jos moram stavit pastu i nakapat ulje, istinabog malo sam se namucila oko skidanja hladnjaka al sve je ostalo netaknuto, tj neosteceno baram zasad: lol2 : , nadam se da cu i dovrsit posao kako valja, inace hvala svima, osobito ninu koji mi je prek msn davao upute kak da to sve napravim..ljudi sta bi ja bez vas: goood : |
![]() |
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
mi o vuku ha?hahhaha...ma neeeee bi..al moram priznat..ako ovo bude radilo poslije ove moje operacije..bit ce to pravo cudo, medjutim trudit cu se, iako sam plavusa, a znas kakje s plavusama hahahhaaha: lol2 : Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.01.2007. u 15:29. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Prvo ispricavam se za info-gamu..cini se da su samo tak slikani ventilatori..drugo...sve sredjeno..sad komp pjeva ko novi, hvala svima..pozz..btw i ja s njim pjevam hehe ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|