|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Thermalright XP-120 problem?
Da ukratko opišem situaciju. Na ploči i procu iz siga dosad sam imao Aopen cooler sa horizontalno položenim ventom. Temperatura je bila više/manje konstantnih 60C pa sam odlučio nabaviti nešto bolje. Promijenio sam case jučer od starog no-name Big Towera u Sharkoon Value te sam nabavio cooler iz naslova i Sharkoon 12cm ventilator. Thermalright je sjeo na proc kao beba, mislim da tu nisam mogao pogrešiti. Prvo sam vent stavio na bočnu stranicu da isisava zrak sa coolera van, no mašina se srušila na buutanju u windowse. Pogledam u biosu, temeperatura 75C! OK..stavim cooler da standardno puše dole kako bog zapovjeda. Više se ne ruši, no sadašnja temperatura je prokletih 70-72 C konstantno!!! Ideje? Ovo je ipak mrcina sa heatpipovima, Sharkoon vent ima jako dobar propuh. Koji bog se dešava?!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
mislim da bi ti ovo moglo objasniti ponesto: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24470 a rjesenje ti je smirgl papir i udri ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nema ideja, to ti je ubermax smece od coolera. Ja sam ga kupio, sva sreca da sam ga postavljao van kucista, na stolu. Mislio sam da je legao na proc a u stvari je lezala samo jedna strana, po mojoj procjeni cca 30-40 %proca je bilo pokriveno. Druga strana je bila barem 1mm dignuta od heatspreadera. Skini ga pa procijeni po otisku paste kako je imao dodir sa procom. Bjez od toga, ja cu za svog pokusati napraviti drugi sistem fixiranja, nesto imam u glavi pa samo trebam nac vremena za napraviti.: sweating
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
veselo znači ![]() Ništa, ide dalje nekom nesretniku. Za pare koje sam dao za njega mogao sam kupit Zalmana 7000AlCu i mirna bosna. fala svima ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
inace s obzirom na trenutnu ponudu u prosjeku zalmani i nisu bas nesto, al to je opet druga pjesma.. najbolje prodaj ovo ako se ne zelis zezat sa ravnanjem baze i uzmi nesto drugo (odaberi nekolko modela pa postavi pitanje i ako neko ima iskustva s nekim od coolera dobit ces odgovor) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
|
Ma decki Zalman je BOG za ovaj cooler, nes ti coolera koji se nekakvim kukicama zakaci.....dok tu nema sarafa da ga fixiram NE uzimam vise... ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma iskreno, nemam više ni volje ni vremena da čačkam po kompu i šmirglam; hoću samo da radi ![]() Ako netko ima dobar predlog coolera osim Zalmana za soc.478, a da nije skuplji od 200kn -pucajte!
![]() |
#9 |
Premium
|
imas onaj link sto su decki testirali, sad sta je od toga jos u ponudi sta nije.. ako uspijes negdje naci AC freezera mozda, jeftin dosta a sasvim fini cooler, tih i efikasan.. i da, zalman 7700alcu je u linksu 220kn pa eto, vjerujem da je bolji od 7000 ipak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
uzmi si zalmana 7700 hladit ce tvoj proc bez beda |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Mislim da 7700 nebi isao na IC7 zbog Abitovog chipset coolera...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PizzoZder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mislim da će mi 7000-ica biti sasvim dovoljna ![]() Sad sam vratio stari cooler, pregledao Thermala. Meni se baza čini sasvim ravna, no po pasti se vidi da je imao kontakt sa heatspread-erom samo na 4-5 mjesta na rubovima HSa? Jeli moguće da je sam HS na procu sheban? No kad se sjetim da su Rak i Nino kao bivši vlasnici jašili po ovom Intelovom jadničku, ni ne čudim se da ne valja.. ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
|
Tesko, na s478 procesorima nikad nisam primjetio neravnost IHS-a, a imao sam ih barem 30-ak doma ![]() @nino5: stao je uz onu visu verziju stock coolera? Sweet ![]() @lesa: oces mijenjat TR-a za AC SuperSilent 4 Ultra TC? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
PizzoZder
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ja bi mjenjo ak Lesa nece, ipak ti je on blize ![]()
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
|
***iga, imam samo jednog ![]() ![]() ![]() http://www.ochardware.de/index.php?s...seite=3&id=445 @nino: ako je ona prva varijanta (desno na slici) coolera gore, onda ide 100% ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|