|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
DFI nforce3 ultra problemi
ovako neznam odakle da pocnem : dobio sam tu plocu i sad kad sam je zamijenio i pokusao da podignem sistem desilo se da dobijam stalno poruku da windows spusta sistem da bi sprijecio ostecenje i tako stalno sta god da sam uradio desava se isto jos da kazem da je IDE hard disc i sad uzmem novi SATA disc i instaliram windows i radi ali tako sporo da je to smijesno znaci dok digne sistem treba mu vjecnost .eto ako neko ima neko rijesenje naka napise samo jos da kazem da sam pretrazio sve od DFI STREET pa neznam ni ja gdje ali nista ili barem ja nisam skontao rjesenje pa ako neko zna mozda postavke u biosu ili da mozda treba novi bios neka napise .unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Oct 2006
|
nadam se da si napravio clear cmos nakon ugradnje dijelova...ili prije....ili probaj izvadit bateriju...pa ju vrati za 10-20 sekundi......pa probaj updatat bios na najnoviji....za drugo možemo samo nagađat! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
napiši kompletnu konfu koju imaš i ako može slika kaj ti Win jave kad se sruši sistem ovako je teško pogađat + kao što je rečeno clear CMOS i flashaj bios ![]()
![]() |
#4 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..je si clockao ?? ..u slucaju da jesi sata disk na port 3 ili 4 jer mislim da 1 i 2 nemaju "lock",ako nisi clockao onda ostatak konfe napisi pa cemo naci kvar ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
pozdrav javio bi sew prije ali cijeli dan nemogu uci na forum otvara sporo.a sto se tice cmosa da to sam uradio znaci clear CMOS s onim dzamperom zatim sam flasao BIOS na najnoviji koji se moze naci na DFI-jevoj stranici i na kraju to sa SATA kablovima sam isto uradio ali nista i dalje se sistem sa SATA hardom veoma dugo dize dok sa IDE discom dobijam tu poruku a ta poruka je ona gdje stoji WINDOWS NORMAL STARTOVATI ili ZADNJA POZNATA KONFIGURACIJA PRI STARTU(ako sam dobro preveo s njemackog a mislim da jesam) KONFA dfi nforce3ultrad, amd 3700+,1gb ocz,noktua 12 cooler i trenutno SATA WESTERN D.CAVIAR 250 18MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Probaj onda PATA disk spojit na drugi IDE kanal i reci mi jesi li slučajno spojio HDD i optiku na isti kabel? Probaj neki drugi bios, i kao što je rečeno probaj RAM stavit u neki drugi slot
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
uspio sam da rijesim problem stvar je bila u nvidijinom driveru za cipset .hvala svima na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|