|
![]() |
#1 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Spajanje cijelog LANa na WLAN
Dakle htio bih spojiti moj kucni LAN od 3 kompa na gigaset 555 koji se nalazi kod sestre u stanu u zgradi do moje. Nijedan komp u mojoj mrezi nema WLAN karticu. Pitanje je koji uređaj kupiti (neki best buy), te kako ga podesiti da cijeli lan moze ici na net preko gigaseta 555. Evo ga situacija kakva je sak (skica ![]() ![]() Te ono što bih želio, naravno ako posoji bolji/jeftiniji način tipa da jedan komp bude stalno upaljen da ovi drugi u lanu mogu prek njega na net, kao sto je sad napravljeno. ![]() Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Na jednom kompu si kupiš wireless karticu, i spajaš se ko klijent, na SE555, podržava spajanje više user-a. I taj komp ti mora biti nonstop upaljen, a preko switcha sa ovim ostalim djeliš mrežu. Btw stavi obavezno enkripciju. A ak ti je signal preslab antenu od rutera produžiš van, i to je to. Ima 2 komada, pa nije problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kupi wireless bridge i spoji ga na switch, pa ti ne treba komp služiti kao bridge na wireless mrežu, npr: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=24674 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
šlap
|
thx, mada mi se ova prva solucija cini jeftinijom ![]() Trenutno imam Gigaset USB adapter 54, posudio od prijatelja, samo da vidim da li ce se vidjeti uopce, tj da ne kupim WLAN karticu i onda da se ne vidimo ![]() Eto i vide se, signal cijelo vrijeme skace, ali se da surfati. Eh sad ja sam se probao spojiti pa da onda sharam tu wireless konekciju na net preko lana, pa nikak nisam mogao to postaviti. Pa ako nije problem da mi to netko pojasni, vjerujem da to nije tako tesko, ali novi sam u ti vodama pa eto, plz? ![]() I jos nest ako nije problem preporuciti neki konkretni uređaj, konkretno sam razmisljao o http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=3808 Sad neznam jer bolja USB varijanta ali nekako mi se cini nakon sto sam svugdje procitao da je bolje sto kraci kabel od kartice do antene, a s USBom je antena unutra, te kada ga stavim na produzni za USB kabl onda ga mogu staviti di ocu bez gubitka signala, ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
: Machineg Ako već hoćeš jedno računalo koristiti za bridge kupi si PCI wireless karticu, što je u svakom slučaju bolje rješenje od USB sticka... Ne "sherash" nego stvaraš "bridge". Dakle, na računalu koje će ti biti bridge na WLAN, na network connections, označiš istovremeno LAN i Wireless Network Connection (koji ti se pojavio nakon instaliranja drivera za USB WLAN adapter) -> desni klik -> i odabereš "Bridge connections". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
U postu iznad se traži najeftinija solucija, a ne neznam kakva veza iz svemira, :confused::confused:: suicide ![]() ![]() Btw ja ti imam jednu PCI karticu nepotrebnu dam ju ak očeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
šlap
|
Vidi ocu proci sto jeftinije, a ovaj komp mi je ionako cijelo vrijeme upaljen, torrenti te file server za xbox, tako da mi netreba neko cudo od skoro 600kn, kada mi radi sa ovim gigasetom 54 koji je po leginom misljenju koji mi ga je posudio jedno veliko smece. USB sam mislio isto jer imam jedan laptop bez njega, tak da ako mi ikad dode mogu ga i na njega staviti. I ajd molim te daj neku preporuku wireless kartice, bilo USB ili PCI samo da bude neki model koji mislis da je dobar, a ne da moram misliti koji da uzmem kada nemam pojma o svemu tome i nebih se htio zahebati |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=10063 No kod kupovine, emocionalno sređeni kupac uvijek uzima omjer onoga što je uloženo i onoga što se dobiva. Radi se o nesvemirskoj novčanoj razlici od 100-200 kn. A svemirskoj razlici u dobivenome... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
šlap
|
I koja je to WLAN kartica skuplja 100-200 kn od ove sto si napisao? Ja sam i trazio best buy. normalno ako postoji nest za 350 kn a da je duplo bolje od ove koju si sad naveo, tipa bolje vata signal, itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Oprostite, ali nije mi jasno zašto bi čovjek dao 350 kn na USB stick, umjesto 170 kn za PCI wireless karticu (razlika 180 kn), a neće da da 565 kn za wireless bridge i mirno spavao (razlika 200kn). To je kao da si zbog uštede spreman dati 1200 kn za CRT monitor umjesto 1400 kn za LCD... :confused: |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.netcom.hr/shop/product_in...oducts_id=6406 Dobiješ acces point (+4 lan porta + router) + i wlan stick za 390 kn. Kod acces pointa je bitno da ima Wireless Distribution System (WDS), a prema specifikacijama na stranicama proizvođača ima. Što znači da osim što i sam služi kao access point sam se može interkonektirati sa drugim access pointovima, u tvom slučaju sa Gigasetom u susjedstvu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo za 340 kn. Isto sa WDS-om... http://www.netcom.hr/shop/product_in...oducts_id=6470 WDS (Bridge, Client, Repeater) mode |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
šlap
|
nebi vjerovo ovaj zadnji sam i ja jucer navecer nasao samo za 300kn u diskont24 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|