|
![]() |
#1 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
spajanje 3 kompa u mrežu?????
Ovako,pošto smo se dva moja frenda i ja dogovorili da za Novu godinu budemo kod mene i zezamo se(igramo cod2) i tak........e,sad ja imam pitanje!!!!!! Kak da spojim ta tri kompa????????????Za mreže sam totalni NOOOOOOOBBBBBB!!!!!!!!!! Pošto ja imam SE555 i on ima 4 LAN ulaza,jel bi moglo onda ovak:da oni kupe iste kablove kao što sam ja dobio uz ADSL(oni što idu u mrežnu) i da spojimo još ta dva kompa u "LAN 2" i "LAN 3" ulaze,jel bi radili u mreži?????????????Ako ne može tak,molim vas recite mi kak..........Jer ja se uopće ne kužim u mreže.........Unaprijed hvala!!!!! Pozdrav
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
da kupite 2 križna UTP kabla. spoji prvi komp, network places, create home or small office network, dalje dalje, dalje, imenuj grupu nekako. prvo to napravis na svom i kliknes na "i dont need to run the wizard on other computers". spajas se na net preko "residental gateway" (druga opcija). resetiras svoj komp. pa napravis isto na drugom, pa ga resetiras. pa prikopcas treci i napravis isto, pa ga resetiras. i sve ce ti biti ok. poslje kad se spajate, samo onaj tko kreira igru ("host") morate znat koji ip ima. to najlakse saznas: start => run => cmd => ipconfig -all => local area connection => ip address. to ti je to |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ja ti predlazem da nakon createanja networka postavite svoju costume ip adresu, npr 192.168.0.1, 192.168.0.2, 192.168.0.3, svi isti gateway, i trebalo bi sve biti ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Moderator
|
Sve navedeno stoji, samo da nebi bilo zabune, u takvoj konfiguraciji idu normalni "straith thru" kabeli
Straight-Through Cable Pinout for T568B |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
|
Sad baš gledam ovaj Nikkyev crtež,i nišpt ne kužim,pa ja sam glup ko k****......... Čekajte,sam mi recite,kakav je to "straith thru" kabel????Jel to onaj isti ko što sam ja dobio uz router što ide u8 mrežnu?????????Oprostite što sam dosadan.....kad sam glup pa niš ne kužim.....pozdrav!!!!! Kolko taj kabal košta????sutra ga idem ku8pit,odnosno takav dva........POZDRAV
![]() |
#9 |
Premium
|
odi u chipoteku, ili vidim da si iz osjeka, takav neki slicni ducan, i reci im da ti treba kabl za spojit kompove u mrezu preko routera. oni ce ti dat sta ti treba. ako ides i neki fancy ducan, mogu te dosta oprat, u chipoteci sam ja uzeo bio 10m za 30 kn, inace je oko 2kn metar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
freak
|
ima chipoteka u osijeku,ko je reko da nema??hehe ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
freak
|
Imam problem...............napravio sam sve kako mi je MAT rekao ali uopće mi nema frenda u "my network places" ,takoder nema ni mene kod njega u "my network places"..........u čemu je problem.....MOLIM POMOC!!!!!!
![]() |
#13 |
Premium
|
probaj ovako kako sam ti ja bio reko da stavite svoju costume ip adresu, probajte shutat down firewall{al onda nema spajanja na net ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Ma, nabaviš si od nekoga switch sa 4 porta , odnosno za 4 kompa, i preko njega se sva 3-jca umrežite, imaš mjesto za još jednoga ak treba, cijena im se kreće oko 120, 130 kn-a, ili napraviš crossover kable, 2 komada, to bi trebo znati, samo spajaš žice kak je nacrtano, o ostaloj dubljoj tematici nemam vremena objašnjavati, odeš u dućan i kupiš si 1 mrežnu, dođe oko 35kn-a, nije puno. I radiš po ovim uputama: 1) pomoću crossover kabla je moguće umrežit 2 kompa, a današnji kompovi svi imaju na matičnoj integrirane mrežne. Ti se sa frendovima umrežiš ovako: 1.frend ( integrirana mrežna )=> crossover => tvoj komp ( integrirana mrežna) 2.frend ( integrirana mrežna ) => crossover => tvoj komp ( kupljena mrežna )( zato si ti trebaš kupit mrežnu. A ostalo se riješi pomoću softwera. Kažem najbolje uzet switch, i nemate problema, samo u windowsima kreirate mrežu i podesite si postavke. I kad neko serva igru, ostali se spoje bez ikakvih IP adress upisivanja. Mi u školi smo imali switch sa 32 jacka, pa je nešto štekalo i nismo u cijeloj mreži, oko 180 kompova ( taj switch je išo na bazni server na 3 katu ), nismo vidli pola mreže, a dok je netko servao neku igru, ova 2 polovica ju je samo pola prepoznavalo, ustanovili da je neko prčkao po postavkama, zato dobro pazite sa potavama. Btw, u igrici pod system options, network ili conection si sva 3-ca stavite na LAN/Cable/DSL/T1 ili neš slično, mora biti LAN. I to je to. Valjda neće snajperisti štekati dok igraju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Workgroup ti na sva 3 kompa MORA biti isti
|
|
Oglas
|