|
![]() |
#1 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Napredna custom internet sigurnost Windowsa
Pokušavam FTP sever na kojem su windoze xp, i koji inače služi kao kućni FTP i print server, osbosobiti za otvranje prema netu. Moram jednom frendu iz Austrije omogućiti da može ući na FTP server, ali htio bih omogućiti njemu i samo njemu izvana uz maksimalnu sigurnost. Budući su windoze (pogotovo neserverske verzije kao xp) pune rupa u području FTP sigurnosti smatram da mi firewall, antivirus i FTP user i passoed nisu dovoljni. Zanima me da li postoji kakva mogućnost da se nešto poput enkripcijskog ključa stavi na server s jedne strane i na njegov PC s druge strane i da bez tog jedinstvenog ključa nije moguće uspostaviti konekciju sa serverom. Da nešto na serveru prepoznaje "ključ" koji je instaliran na njegovom kompu. Znam da će oni napredni web eksperti reć, zaboravi windoze i odi na linux, ali to mi nije baš laka opcija jer mi je sve lijepo poštimano za printanje i ftp, a tu je i 80GB stvari. Hvala!
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|