|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2003
|
Win XP ne kuži BARACUDU!!!
Imam matičnu ASUS P4PE i disk Seagate Baracuda 7.200 od 80 GB. Disk je po prvi put u uporabi. Kada pokušam instalirati WIN XP iz DOS-a, kaže mi da ne može naći disk, mada je u BIOS-u sve podešeno kak spada. U DOS-u ga isto vidim ali nemrem instalirat WIX-XP. Skinuo sam sa www.seagate.com DiscWizard2003 ali NE FUNKCIONIRA!! Zašto?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Win XP ne kuži BARACUDU!!!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Re: Win XP ne kuži BARACUDU!!!
Citiraj:
![]() ,al znaju one musicarit bas kod prve intalacuje......kad slozis,brzo se priviknes na jednostavnost,tisinu..... uglavnom RADE!!! ![]() ![]() kolko sam ja cul i videl a i sam serafal...u 90%slucajeva,LJUDSKI FAKTOR je bil odgovoran... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Imam taj hdd i sve je radilo od pod win xp
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ne znamo koliko znaš, stoga ajmo korak po korak. U BIOSu si stavi da je First boot CD ROM i onda si stisnuo F10 i rekao Y. Dakle sada se ponovo računalo boota sa CDROMa (pod uvjetom da ti je taj XP bootabilni CD, a trebao bi biti) i treba stvar sama da se počne zbivati, kaže imaš disk i sada si ti odluči kako to želiš particionirati, formatirati, ... i to je to. To sve stoji ako piše u BIOSu da imaš neki ST2837123 (ne mora to pisati !!!! može bilo šta, bitno da bar nešto piše) na nekom IDE kanalu di je disk ...
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
lik nije neznalica... štoviše... jako dobro se kuži u softver, za hardware ne znam. uglavnom, micek odježnji s tim sranjima jer sam čovjeku reko da ovdje pita. čak mislim da si bio kod mene kad sam razgovaro s njim :-)... anyhow... dajte pomozite ljudini jer ja fakat nemam pojma kaj bi moglo biti. e božo... ak niko ne zna slobodno se sjuri do mene.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ako je normalno dik formatirao, particirao i obavio te osnovne budalastine a dogadja mu se isto onda je to jedan od onih biser situacija izmedju seagatea i winXP.....ili javlja setup nepostojecu gresku na disku ili ga nemoze naci ili bog te pita sta...... jednom sam to rijesio stavivsi ME pa upgrade na XP pa format pa XP......zasto je tako upalilo neznam, znam da samo ME pa format nije upalilo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
al ne brini,navratim ja koji dan,to se lahko sredi sa par zidarskih i 2-3 davljenja!! ![]() gle..... ja imam 3(tri)baracude po kompovima i znam ak je novo da bi trebalo šljakat,ne!međutim sjecam se prve 80 gb cude koja se isto nije štela pojaviti,al mislim da znam da sam malo čačkal i da je stvar krenula i dan -danas radi...(a ti to znaš,jelda?? ![]() no,dobro nebum njalke sad vise,al moj je savjet:,nosi i mjenjaj dok vrijedi garancija!a od horze beži ko od crnog vraga ,jel sam čul da je imal posla sa maracovim homičusom!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Gle frend ima Baracudu od 80Gb koju ova prvi PC vidi i prijavi ali ne bi s njom radio nikako ![]() ![]()
![]() |
#10 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
dosta cesto ti ibm-ovi ne vole druge diskove...ako ti je ibm master to zna smetati drugima... daj malo detaljnije opisi sto si mu sve radio prije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
PROBLEM RIJEŠEN!!!!
Nazvao sam lika u Hgspot servis i reko je: na support CD-u od matične imaš u direktoriju ....drivers/promise/... datoteku i foldere WinXP, Win98..... to kopiraj na disketu. Pokreneš inst. i kad te pita za drivere (winxp, win2k, ili win98) za disk (šta i je) ubaciš tu disketu i to je..... Došao sam onda do zaključka da su to zapravo driveri za SATA kontroler na matičnoj. :-))) HORZA nisu bili u pitanju driveri za disk! :-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
BTW
Nisam gore naveo da je disk SERIAL ATA :-)))) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: BTW
Citiraj:
bozo32956 nemoj uzeti za zlo ali te lijepo pitao Windows imate li vi kakave drivere treće strane za neki IDE, SCSI, S-ATA:confused: odma prilikom instalacije ... nema veze ljudi smo i griješimo, bitno je da nešto i naučimo ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: BTW
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
ono ispred konpjuktora
|
Re: Re: BTW
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa i meni je bez problema išla instalacija "Cude V 120 na 98SE.../preko ATA-SATA adaptera/. Eeeee na XP-u mu moraš pri instalaciji OS-a dati kaj ga ide...i onda mi ga je uredno prepoznao kao SCSI... Meni je sve živce popio vrag mater ![]() Već sam bio popizdio skroz...delao je on-ali 12 MB/sec max... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|