|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
dsl ured doma
Evo šta me zanima pošto sam pred malo vremena spojio dsl u uredu i sad posto radim od 8-16 dsl je neiskoristen ostatak vremena, pa me zanima ako ga mogu spojit na drugu liniju (bez t-coma) ili moram davat zahtjev za spajanje t-comu da mi spoje dsl na liniju od susjeda(bake u ovom slučaju )kako bi mogao spojit te dvije linije i dobit brzu vezu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za prvo pitanje nije mi jasno što bi želio napraviti (premještanje gdje, u istoj zgradi ili na skroz drugu lokaciju). Drugi dio pitanja sam te skužio. I vani se polako igraju sa takvim rješenjima da spoje dvije (ili više) DSL konekcija u jednu. U žargonu nazivaju "fat pipe". Postoje profi rješenja ali i sa profi cijenom. Pokako dolaze i low cost rješenja. Evo google pokazao na Review Edimax BR6524 "Dual-WAN" Router |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Znači ovako: 1.Imam dsl na poslu koji radi od 8-16 i poslije je u većini slučaja neiskorištan. 2.Imam liniju od susjeda (baka u ovom slučaju) na udaljenosti od 15 metara telefonske žice. 3. Sad bi ja kupio spliter i još jedan adsl modem ugradio mrežnu karticu sa dvije veze i napravio network bridge između dvije veze dsl (oba dvije flet tako da me ne brine promet a ako t-scum digne veze na 3 mbita 6 mbitna veza bi mi super pasala ko i svima nama. 4. Sad me zanima dali mi treba t-com ukopčat dsl ili mogu ja samo spojit spliter modem i spojit se na net. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pošto se ta druga lokacija vodi (u stvari i je) kao posebna linija, prvo treba na njoj "dignit" DSL (zahtjev, . . . ) jer to mora napraviti T-Com. Kasnije možeš sam kombinirati (spajati) te dvije DSL linije uz pomoć routera kao iz primjera mog ranijeg post - a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|