|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
DVD pržilica???
Evo mene opet sa mojim problemima. Naime kupio sam u vemilu DVD pržilicu LG, prži ona cd i dvd dost brzo, al kad sam probo stavit u auto audio cd malo radi malo ne, kod frenda sam stavio dvd i tesko ga ocitava, kod mene je ok. Pa jel ima ko kakvog iskustva s tim, koristim neru 6.6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koju frend pržu ima, i koje medije koristiš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
koristim traxdata na 16x i przim na 16x, a cd sam przio na 32x, frend ima na laptopu przilicu neznam koju nisam sad kod njega a ni on nezna puno o tome, al svejedno u autu imam radio clarion bio je dost skup i inace radi bez beda a sad steka mislim da je problem u przilici, stavio sam i novi ide kabel na koji je spojen hard i przilica pa mozd je i u tome problem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Buraz se stvarno napžio Audio CD-a na svojem LG-iju u svi rade super. Čitljivi svugdje, bez ikakvih komplikacija. Vjerojatno Traxdata baš i nije za prženje na 16x. 8x uvrh glave. Ne dobiva se sa 16x baš duplo brži snimak (razlika je valjda 1minuta, ako se dobro sjećam), ali dosta lošiji... Audio CD-i se preporučaju pržiti na malo nižoj brzini - tipa 16x ili 24x. Prža je malo stariji model, 4167B ![]()
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Koji god LG bio u pitanju, snimanje na 16x traje oko 5:30, a snimanje na 8x 7:40. Dakle razlika u vremenu nije velika i ja recimo skoro nikad ne snimam na 16x, a koristim isključivo kvalitetne medije (Verbatim MCC i Verbatim TY). Ako snimaš -R medije idi na 8x, ako snimaš +R medije idi na 12x. Ako snimaš na Traxdatu (odnosno, Ritek općenito)... nemoj. Audio CD-e je najbolje snimati na 16x bez obzira na snimač. To je brzina koja odgovara novijim medijima više nego recimo 4x, snimanje nije puno sporije od 40-48x (oko 2, 2 i pol minute sporije), snima se CLV metodom koja je najbolja za audio CD-e (zbog jittera i drugih stvari). Pritom koristi kvalitetnije medije jer auto CD uređaji redovito imaju manju toleranciju na nekvalitetan snimak od kućnih linija, da ne spominjem PC. Moja preporuka (netko će misliti da sam zastupnik Verbatima) - Verbatim Pastell CD mediji (spindle 50 kom cca. 85 kn).
![]() |
#10 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ili probaj snimit ako nekoga znaš da ima BENQ ili NEC na 16x, pa vidi jel onda citljivo. Iako rijetki mediji mogu bit savrseno zaprzeni na 16x, ovo kad neki ne citaju je već jako jako loše sprženo.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|