Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.07.2003., 13:48   #1
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
Preporuke za upgrade

Pozdrav ljudi !
Evo malo rijetko svraćam na forum jer nemam baš vremena, mora se dati uvjet u 9. mjesec inače sam najebo ko žuti
Evo da vas malo pilam.
vidite ovo dolje u sigu, ok, ploča me zeza, jedno jutro probudi DVD, drugo pržilicu, treće jutro ne prijavljuje ništa, a četvrto sve. E pa nemože to više tako. Odluka je konačna: mijenjam.
U velikoj sam dilemi. Ne zelim ostaviti ovaj procesor, nego planiram piknut P4 ili opet celer.
Pitanja:
1. Koju ploču preporučate do 700kn novu za P4. Nije toliko bitno da podržava HT ili 533 sabirnicu, bitno da je za P4.
2. Jeli bolje piknut P4 1.8 ili Celeron 2.2 GHz? Ovaj Tualatin kojeg sad koristim mi je i više nego dovoljan što se brzine tiče tako da mi treba što jeftinije.
3. Jel postoji koja ploča da joj ne treba ATX2 napajanje jer bi mi to bio dodatni trošak. vidio sam da MSI ploče imaju kraj dodatnog napajanja na ploči i standardni kojim se napajaju diskovi i optički uređaji.
Ajde recite što mislite pa da to ubodem što prije!
Staro 10.07.2003., 14:02   #2
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Bolje ti je uzeti sporiji P4 nego brži celeron. Au Ve milu imaš Gigabyte 8IE800 za 615 kn. Ili jeftinjaka Gigabyte 8SD533 za 418 kn.

Oglas
Staro 10.07.2003., 14:08   #3
marac
Premium

marac's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Re: Preporuke za upgrade

Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Pozdrav ljudi !......
Pitanja:
1. Koju ploču preporučate do 700kn novu za P4. Nije toliko bitno da podržava HT ili 533 sabirnicu, bitno da je za P4.
2. Jeli bolje piknut P4 1.8 ili Celeron 2.2 GHz? Ovaj Tualatin kojeg sad koristim mi je i više nego dovoljan što se brzine tiče tako da mi treba što jeftinije.
3. Jel postoji koja ploča da joj ne treba ATX2 napajanje jer bi mi to bio dodatni trošak. vidio sam da MSI ploče imaju kraj dodatnog napajanja na ploči i standardni kojim se napajaju diskovi i optički uređaji.
1. bilo koju a da nije MATSONIC itd.....
2. Bolje uzet P4 150mhz nego Celeron 4000mhz
3. Kako ta stvar funkcionira na P4 pločama neznam ali znam da AMD ploče rade bez beda iako ne upikneš taj dodatni konektor
marac je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2003., 01:28   #4
masni
Premium

masni's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
uzmi si abit bh7, nesluzbeno ti podrzava 800 MHz p4 procesore, a kosta 700 kn u linksu i info-gami

ima sve kaj ti treba i da se opasno nabrijavati
masni je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2003., 11:48   #5
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Preporuke za upgrade

Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Pozdrav ljudi !
Evo malo rijetko svraćam na forum jer nemam baš vremena, mora se dati uvjet u 9. mjesec inače sam najebo ko žuti
Evo da vas malo pilam.
vidite ovo dolje u sigu, ok, ploča me zeza, jedno jutro probudi DVD, drugo pržilicu, treće jutro ne prijavljuje ništa, a četvrto sve. E pa nemože to više tako. Odluka je konačna: mijenjam.
U velikoj sam dilemi. Ne zelim ostaviti ovaj procesor, nego planiram piknut P4 ili opet celer.
Pitanja:
Evo, ja ti nudim P4 plocu s memorijom.

AOpen AX4B Pro-533 i845E ploca, podska za 400 i 533MHZ sabirnicu
http://www.aopen.com/products/mb/ax4bpro-533.htm
http://www.pcekspert.com/articles/87-1.html
450kn

Memorija: 2x 256MB PC266 C2.5, 200kn svaka, ali samo s plocom.

800kn ako uzmes sve.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno