|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Problem s zvukom.
Komp mi je bio na popravku nekuh dobrih mjesec dana nakon što mi je matična ploča riknula(mislim da svi znaju koliko se čeka na zamjenzu kada još imaš garanciju s usporedbom kada je možeš odmah kupiti), te kada suje zamijenili rekli su da se takve ploče danas teško nalaze(AGP ulaz) te da ona identična kakvu sam ja imao ASUS više nema pa su je promijenili. Kažu, razlika je u "chipsetu", ali su rekli da bi sve što je prije na kompu bilo trebalo normalno funkcionirati. Sada, ja kao laik nemam pojma što je on s tim mislio, ali znam da meni od kada sam je dobio natrag zvuk ne funkcionira uopče, a pod "Device manager" sam vidio upitnik kod "RAID controller" ikonem, kao da nije instalirana ili nema drivere za nju. Takodjer kada startam komp kaže mi da "SATA device not found". Ne znam da li je to povezano s problemom, ali pošto je neki problem s tim mislio sam to spomenuti. Tako da je moje pitanje što je s zvukom i kako bih ga mogao popraviti bez da ga opet tim mesarima nosim koji su me koštali vremena, živaca i što je najgore pozamašne količine novaca. Još samo da nadodam da mi je komp odkada sam ga dobio neobično spor pa ako je i to povezano s cijeloukupnim problemom, dobro. Konfiguracija je: Intel Pentium(R) CPU 2.4 GHZ 512 RAM NVIDIA Geforce 7600 GS Ako treba još neka informacija, samo recite pa ako je budem znao dati, budem.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ovo vezano za RAID i SATA-u....isključi SATA i RAID kontroler u BIOS-u (naravno ako ne koristiš SATA disk ili RAID) i neće ti više javljati "grešku"....što se tiće zvučne....dali koristiš na ploči, ako da....dali je uključena u BIOS-u....ako je....dali su instalirani driveri...itd Uglavnom...opiši malo bolje problem s zvukom?! EDIT: Ako sam dobro skužio...oni su tebi mjenjali ploču, a Windozi su ostali isti.....Ako je taj slučaj....instaliraj driver-e za matičnu (chipset, zvučna, LAN.....) s njenog CD-a.... ...mada ako su Windozi od prije promjene matične, moja ti je preporuka da da reinstaliraš kompletne Windoze! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Da, dobio sam već par savjeta za reinstaliranje windowsa...ali sam htio to ostaviti kao zadnju opciju kad se sjetim koliko toga treba spržiti...a dobro, budem to napravio onda ![]()
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Mogu se oni i ovako srediti da "pristojno" rade....ali mislim da je i jednostavnije i sigurnije reinstalirati ih, jer se ipak radi o zamjeni matične koji ima drugi Chipset....a....ako ti se neda radit reinstall....prvo počisti s nekim Driver cleaner-om sve drivere vezane za ploču, zatim stavi sve nove....pa počisti registry....pa svo smeće iz Windoza....pa defragment....pa...možda i budu radili "pristojno"! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|