|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Cool'N'Quiet podrška
Slažem jedno računalo koje bi trebalo biti OK, ali jeftinjara. Dakle, Sempron 2800+ (palermo), ploča, sck 754 ima sata2, integriranu grafiku (nvidia 6100). 512 rama, vjerojatno kingmax, hard disk WD, sata, od 80 gb, nekakvo jeftino kućište i napajanje. Da se vratim na temu. Ploča podržava c'n'q, ali nije mi očigledno podržava li procesor. Htio bih da bude što tiše računalo. Ima li netko taj procesor, da mi može reći što je s tim. Na amd.com nisam uspio puno skužiti. Na googlu dobivam konfliktne informacije, pa ne znam ni sam što je sad što. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Po Wikipediji, ne podržava, već samo modeli iznad 3000+ http://en.wikipedia.org/wiki/Sempron...2890_nm_SOI.29 http://en.wikipedia.org/wiki/Cool%27n%27Quiet
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ne podržava...semproni iznad 3100+ imaju c'n'q...mislim da svi a64 imaju c'n'q |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Onda dodatno pitanje. Koliko se grije taj sempron? Može li se stock cooler spustiti na 50-ak% vrtnje? Ja mislim da stvarno to ne bi trebala biti neka sijalica? Edit: Bitna mi je prije svega tišina. Služit će mi između ostalog kao i nekakav serverčić na kojem će se vrtiti ubuntu. Jedino što će raditi buku je napajanje i taj cpu cooler, pa zato pitam za hladnoću. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ja imam tog semprona 2800+ u htpc mašini...gore je zalman 7000alcu..vrti se između 30 i 50 % brzine, temperatura pri nekakvom enkodiranju ne ide preko 46... na poslu 2500+ sa stock coolerom se vrti između 30 i 60 % i također je uvijek ispod 46-47 stupnjeva... to je 90 nm proces, 256 kb cache-a...nema se kaj zagrijavat previše |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
OK, hvala svima na odgovorima. Vjerojatno se neće grijati previše na 50-ak% okretaja. Neće stroj vidjeti ni o od overclockinga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|