|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
And it burns burns burns...
ovako... imam maticnu Gigabyte M55sli-s4 i imam i problem. naime northbridge joj je VRUUC, ne mogu prst drzat na njemu duze od sekunde, to dok je u windowsima. koliko sam procitao to je cak i relativno normalno (ili nije?) a i maticna ima 2 godine garancije pa me zaboli... problem je u tome sto je NB blesavo smjesten ispod grafe, tj ona ga prekriva. razmak je ostavljen mozda milimetar, pa je cijeli taj dio grafe takoder vruc od tog sranja. buduci da je grafa vise nego duplo skuplja od MB i ima samo godinu garancije malo me strah. sto mi je ciniti? se trebam uopce brinuti? inace grafa je Gainward 7900GS |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Najbolje ti je da si kupiš Thermalright SLI i vent gore i miran si...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
kako da ga stavim pored? ja nikad nisam imao prilike slagat komp pa stvarno nista o tome neznam. na kucistu mi je jedan otvor sa strane ali je dosta daleko od toga pa nebi imalo efekta. postoji li neki drugi nacin za montirat taj vent? please help |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Meni ti je recimo Box ventilator 74mm spojen preko molexa na 5V, a stoji na plastici koja prekriva vent od silencera, a zaljepljen je obostranim selotepom koji sam dobio uz fanmate2, zalijepljen tako da je okrenut prema pasivcu na ploči, uredno i tiho, dovoljno da malo ohladi uzavrelog asrocka. Imaš tema o svemu na forumu posluži se tražilicom, a ima i forumaša iz Rijeke koji bi ti mogli pomoći.
![]() |
#7 |
Premium
|
ok hvala valjda cu iskombinirat nesto. mali OT: kad ulazim u igru vent na grafi ubrza valjda na 100% i onda nastavi tako radit i kad izadem iz igre. s cim da to namjestim? i hvala svima na prijedlozima ![]() edit: jos par pitanja mogu li s necim ocitat temperaturu sa NB? sto je system temperature? to mi stoji zaledeno na 25 stupnjeva celz. bez obzira daa li stojim u win. ili vrtim super pi. nadam se da ne gnjavim ![]() Zadnje izmijenjeno od: hmmm. 30.10.2006. u 23:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Da sa Everestom, Speedfanom... skoro svaki monitor ili sysinfo soft bi morao očitati, mada neki put postoje bugovi... ![]() Hmm teko je reći 100% nekad ploče pizde a i nije to sasvim standardizirano, vjerojatno bi trebalo predstavljati senzor negdje na ploči...
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ajme stvarno si se potrudio, puno hvala ![]() ovo je sto everest pokazuje ![]() a ovo sto speedfan pokazuje nakon super pi 4M... ![]() ova temperatura sto je na 52c je na toliko prije vrtenja super pi-a i nakon ostala ista, a sto je jos cudnije speedfan pokazuje da je -52C... zadnji put kad sam provjerio nisam zivio na sjevernom polu koliko se sjecam????? sto da sad mislim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nitko? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Heh očito je tvoja poča jedna od brojnih koje imaju totalno rasujsane senzore... Jesi dobio na CD-u s pločom kakav soft za monitoring? On bi (teoretski) morao ispravno poznati što je što kad i ostali ne rade... Onda probaj s nekom (naj)novijom verzijom everesta (koju možeš naći) nekad tek takve verzije rješe probleme očitavanje, jer mislim da ti em fali pola toga u everestu em je krivo složeno... ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Neznam sto se brines neka se brine trgovac koji ti je prodao MB imas 2 godine garancije nemoj se brinuti ako bas hoces da trosis svoju lovu na hladnjake izvoli, i ja sam takav bio pa sam stalno kupovao hladnjake, ventilatore i sl. sada me bas briga neka se zapali dok je garancije nakon toga cu ja da se sekiram jedna jeftina varijanta ti je da stavi kakav 12cm vent na bok izrezi rupu otprilike u visini cipseta, i zvekni ga na 7v da vidis kako hladi. Ja sam imao 12cm naprijed i nazad hladi, ali cipset, fetovi, graficka i sve ostalo dosta topli stavio sam 2 kom. po 12cm na bocnu stranicu pale su mi temperature 7-8 stepeni procesor, a 8-9 stepeni ploca sada mi je komp tih i hladan.
![]() |
#13 |
Premium
|
a to je i moja teorija... kao sto sam rekao maticna me ne brine koliko grafa jer je zagrijava tamo gdje grafa nije predvidena da bude topla. ma puknut cu neki vent cim naucim kako ga spojiti na 7V:clap: ![]() edit: probat cu sa everestom kad nadem najnoviju verziju koju mogu naci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Jedna ide na žutu na molexu (+12V) ta je obično crvena a druga na crnu (Nula) ta je isto crna e pa tu crnu (tj koja je bila spojena na crnu ako nije crna) spojiš na crvenu žicu na molexu to ti je +5V... +12V - +5V=+7V
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
ok buduci da sam lijeniji od najlijenijeg crnogorca-nisam jos uvjek nista poduzeo u vezi ovog zapaljenog NB. odlucio sam staviti neki vent da puse po tom cudu pa mi samo recite koji da odem uzet. trebalo bi nesto jako i koliko toliko tiho. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
artic cooling proTC 80mm vent je prilicno tih (u podrucju od 7-10v), a zadovoljit ce potrebe hladenja cipseta... (24kn u linksu) mozes uzet i neki vent iz sharkoonove ponude... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ce sigurno bit dosta 80mm jer ovaj cipset je stvarno vruc, opeces se bez problema na njega. zasto ovi sharkoonovi nemaju garanciju, znam da nije neka lova u pitanju ali sta su stvarno tako nepouzdani buduci da ostali u linksu imaju po 24 mjeseca garancije? koja je razlika izmedu S, M i P modela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Što se tiće software-a za monitoring.....na Gigabyte-ovom CD-u od matične sigurno mora biti njihov software za nadgledanje sustava, a trebao bi se zvati "Easy Tune 4 ili 5..."! Taj software nije samo za nadzor sustava, nego i za OC iz Windoza.... Evo slika : http://www.thg.ru/mainboard/20050309...e_tool_001.jpg Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
ako zelis ok vent s garancijom tu je ac proTC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ma nece biti jako blizu jer je NB ispod grafe pa ce morat bit udaljen za debljinu nje plus jos mjesta kako ga uspjem smjestit. sto se easytunea tice imam ga i ne pokazuje bas nista sto mi treba, samo cpu i system temperature koji je na 25 stupnjeva pa to sigurno nije ono na sto pecem prst, ali hvala na pomoci. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|