|
![]() |
#1 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Asus A8S-X problem
Imam pomalo čudnih problema sa asusovom A8S-x pločom. Nova je, na nju sam stavio Athlona 64 3200+, 2*256 ddr patriot i asus AX300SE pcie grafičku. Svaki puta kad upalim komp piše mi "overclocking failed". Ponudi mi F1 za ulaz u bios i F2 a učitavanje default postavki. Ako izaberem F2 sve ide normalno do slijedećeg restarta ili paljenja. Ako odem u bios (F1) i sve podesim - opet ništa. Jednostavno ne spremi postavke koje sam ja odabrao i svaki puta isto. Stavio sam najnoviji bios i opet isto. Resetirao sam bios i ništa... Jel moguće da sam čip nije ispravan ili šta? Stavio sam drugi procesor u ovu ploču i isto! Ovaj procesor sam stavio u drugu ploču i radi - znači nije do procesora. I memoriju sam mijenjao i opet isto... Neke sugestije...?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Promjeni onu dugmastu bateriju na ploči, model je CR2032...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Vidi da jumper za cmos nije u poziciji "clear cmos". Prekjucer mi dosla jedna ploca, nikako spremit postavke u biosu, kad ono jumper u poziciji za clear cmos, premjesteno i sve 5. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
To je do ploce sigurno...poznati Asusov sindrom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Mislio sam na novu verziju biosa....samo sa kojom verzijom ce oni to rijesiti, pitanje je...ali odnesi na reklamaciju, nemas se zasto zahebavati s tim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Proktolog
|
Ma stavio sam već novu verziju biosa. Komp radi kad ga piknem na F2. Ali ni novi bios nije ništa napravio. Opet isti problem. Jednostavno ništa od postavki ne spremi!
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Vec je bilo govora na stranim forumima u vezi defektnog BIOS chipa na A8S-X seriji ploca. Vjerojatno je do biosa. Odnesi na servis neka isprobaju. Takodjer ploca ima uzasno rijesene IRQ postavke, neki utori prakticki postaju neupotrebljivi. Zaista ne znam sto bi sa ASUS-ovom ekipom kada su ovu plocu radili. - 1st PCI slot shares IRQ with PCI-E 16x and the two PCI-E 1x - 2nd PCI slot shares IRQ with the SATA controller - 3rd PCI slot shares IRQ with Audio
![]() |
#10 |
Guest
|
Rekao bih da je to do SIS-ovog chipseta i nedostatka pci linija prema NB-u i SB-u... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Diagram http://img63.imageshack.us/img63/8871/sisijs3.jpg Namjeravao sam uzeti prije 939 plocu te mi je doticna upala u oko, nakon posjete nekolicini foruma odustao sam. Losh dizajn ploce te posvuda negativni komentari.
Fujitsu C710 • i5 3470 • 8GB DDR3 • Crucial 512GB • nVIDIA Quadro K620 • iiyama 24" ProLite • Win 10 Zadnje izmijenjeno od: celduce. 19.10.2006. u 21:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Link ne radi, ali vjerovat cu ti na rijec... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Reklamiraj ga, ništa čudno. Moj CD od stare Epoxice je bio sav iskrivljen jer je nezgodno naguran u kutiju s hrpetinom bundlea.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Proktolog
|
Evo stigla ploča sa reklamacije iz M SAN-a... I opet je isto kao što je i bilo - nisu ju pipnuli! Uspio sam malo precizirati problem. Kad sve normalno pospajam na ploču dešava se ono što je gore navedeno. Ali kad na ploči nema ništa od PATA uređaja - ploča radi normalno. Spojio sam na nju nekakav SATA disk (samo to i ništa drugo) i sve radi kako treba. Ali čim spojim PATA disk ili pržilicu - NEĆE! To i ne bi ilo tako tragično da ima 4 SATA kanala ali ima ih samo dva. Eto, pa ti budi pametan...
![]() |
#17 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Edit: I obavezno IDE kablove provjeri.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Proktolog
|
Radim u servisu - uvijek su mi ploče na stolu kad testiram, a probao sam i drugi kabel koji provjereno radi! Nevjerojatno... Ići će nakakva SATA optika i SATA disk i problem riješen!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|