|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Hladenje AMD 64 3200+
Koji je trenutno najbolji izbor za hladenje doticnog procesora. Trenutno koristim box cooler, ali mi je malo preglasan ,pogotov ponoci kada spavam. Procesor nije overclockan.. nit nemam bas neku namjeru to raditi jos neko vrijeme... Tako da je tisina vrlo bitna. Vidim da je Freezer 64 pro jako hvaljen ali nije dostupan... pa mi onda izzbor pada na Zalmana 7000b AL CU. Dali je to ok ili postoji neko bolje rijesenje? Trenutne temperature su mi 45idle i oko 60 full load. Budzet je max 200kn. Molim vase preporuke.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
frizer od artic coolinga jeftin perdobar nema potrebe za skupljim zalmanima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Defitivno ako uspijes di nabavit sonic towera , ja imam njega+120mm glacialtech na 700rpm izmedju tornjeva,ta kombinacija je savrsena,hladi vrhunski a tiho a po meni su temperature u rangu vodenih hladjenja ko zna koliko skupljih, sve to za manje od 200kn ! Ako ne to frizer ce sasvim dobro odradit svoj posao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Arctic cooling freezr pro 64. Best buy, u odnosu na Sonic tower gubi 2-4 stupnja ali je dosta jeftiniji. Vent je tih, a ako ti niej dovoljno tih kupiš 92mm paspt ili ys tech green label i staviš to, ima veći protok a i vjerojatno su tiši.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
vidim da mi sivi preporucate AC freezera 64,njega ima samo u info gami i to po cijeni od 192 kn.. dok ZALMAN CNPS7000B-AlCu kosta 171kn u linksu. Dali freezer opravdava cijenu 20kn vecu od zalmana? Koji je tisi u stvarnosti... Napominjem da nemam namjeru OC procesor.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Freezer je i tiši i bolje hladi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Headbangig Grunf!
|
Ma za A64, ti je u biti i svejedno, freezer bolje hladi ali ak nečeš OC-at ti je 7000 serija zalmana čist OK.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da postoji... Smanjiš okretaje Box cooleru u biosu ili ako ti ploča to neda kupiš za 20kn fanmate... Ja držim svoj na 50% okretaja i ne čuje se uopće a proc mi je klokan na 2300Mhz...
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja sam tako imao neko vrijeme. Proc je bio na defaultnom taktu, ali undervoltan na 1.2V, box cooler se vrtio na 1800rpm, nije bogzna glasno a hladno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
izgleda da je nestro otislo sa box hladnjakom jer je stvarno bucan...go da se lageri cuju ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
zalman je unutra... prvi dojmovi su tako tako...moglo bi biti hladnije....nivo buke je ok zadovoljavajuci na 1300okr/min. a sta se tice temp one su u granici normalnog ali i ne hladnog. idle 43C full load 55C. Sada me zanima jer bi se moglo kaj bolje postici da je promjeni termalna pasta? trenutno je stavljena zalmanova koja dolazi zajedno sa coolerom. Je uopce ta pasta ok?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imam feeling da si fulao kaj nisi uzeo Freezera, ali što je tu je. Teško da ćeš promjenom paste dobiti više od 1-2°C, ako i toliko ![]()
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, Zalman to hladi maltene isto ko i box. Još je glasan da je na ne znam kojim okretajima zbog takve konstrukcije. Imao sam ga i ja na 3000+ pa sam kasnije prešao na Freezera.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Malo preveć 43°za tak hladni proc, uključi si cool&quiet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Lipo smo mu rekli ili frizer ili sonic ili neki drugi na takvu neku shemu , i on kupi zalmana zasto sta je 20 kn jeftiniji od frizera , sad te je tih 20 kn usrecilo jako puno! btw meni ti je idle 29-30 load 37 max pa ti vidi onda tako kaze ploča mada i nevirujen da je uopce ista vece! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
priznajem da sam se zeznul... ida sam trebal vas poslusati....ko bi reko od toliko ( ocito nekada) hvaljenog zalmana da nemoze bolj. ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
|
Zalman 7000AlCu NIKAD ali baš NIKAD nije bio posebno hvaljen... To je oduvjek bio prosječan cooler, 7700 serija je već nešto drugo naravno... Zapravo 7000 je bio hit samo u samim počecima dok još nije bilo skoro ničega imalo drukčijega ili boljega od vulgaris "cigla coolera" i on je za 256k Athlone/AthloneXP i PIII/Northwoode sasvim dobar bio, Bartoni su ga već pomalo vozii na granici a Preskiji - ubijali u pojam... ALI (uvej kad neko dugo piše ima ali ![]()
![]() |
#25 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
ja sam za potrebe testiranja stavio box cooler na 1800 rpm, proc na 2.5ghz vcore 1.55, idle 42,a prime preko 75 ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Beskorisna bitanga...
|
Vrijedi mada ni tad čak nemora... Ja sam isto testirao u sličnim uvjerima, stvar je što treba bit ekstremna zaliha hladniog zraka u kanti i vent na bar 80% da to rješi a onda se ne isplati zbog buke koju proizvode fenovi...
![]() |
#29 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#30 |
Beskorisna bitanga...
|
|
|