Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.09.2006., 11:02   #1
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Thumbs up Abit AB9 Pro - novi poboljsani BIOS

upravo je i sluzbeno izasao 1.4 BIOS za navedenu plocu.

navodno ekipa postize 400+ MHz FSB-a kod conroa.

eto, tko ima, nek uziva. ja cu isprobati kada se vratim doma.

Staro 20.09.2006., 11:15   #2
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kako si zadovoljan tom Abit plocom posto ja trebam da nabavim novu plocu, ali samo mi je Abit lako dostupan AB9/AB9pro.
Unaprijed zahvaljujem.
: hello2 :
Ubleha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2006., 14:44   #3
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

meni osobno je ploca izvrsna. podrzava conroe ukoliko ikad zazelim upgrade, 10 sata i 1 esata port ukoliko mi zatreba za raid, pasivno hladjenje sa heatpipeom tako da ne stvara buku, specijalno je pazeno da su koponente oko CPU-u dovoljno niske i razmaknute tako da se moze staviti bilo kakvo aftermarket hladjenje itd.

imala je nekih porodjajnih muka: problemi sa kompatibilnoscu sa nekim memorijama i (vezano uz prvi problem) nemogucnost postizanja visokih OC-ova. oba problema su skoro do kraja rjesena u ovom zadnjem BIOS-u a konstantno se razvijaju nove revizije koje su jos stabilnije i nude jos vece mogucnosti (trenutno je u izradi revizija 1.9).

postoji jedna caka, ukoliko se odlucih na ovu plocu, oko instalacije winxp-a. prilikom podizanja instalacije obavezno mu moras reci da zelis instalirati dodatne drivere za raid ili tako nekako (neka od F tipki, ne sjecam se vise koja). moras mu podvaliti sve diskete koje si dobio uz plocu i poloadati sve drivere (jmicron i intel bi bili oni najvazniji), inace ti se instalacija rusi odmah u startu. navodno je ovaj "problem" rjesen sa ovom zadnjom verzijom biosa pa onda ukoliko uzimas plocu, prvu stvar koju napravi - updejtaj bios i furaj.

jos jedna napomena: ploca ima samo jedan ide port (smjesten na cudnom mjestu ali hej.. ) na kojeg mozes spojiti dva uredjaja. preporucam ti kombinaciju u kojoj su ti svi diskovu u mashini sata a na ovaj ide port spajaj samo dvd przu ili sto god...
Staro 20.09.2006., 14:49   #4
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Hvala na iscrpnom odgovoru ionako imam 4 sata diska + dvd dvd snimaca tako da mi vise ide portova netreba malo me interesuje dali znas kako se slaze sa Supertalent DDRII 667 memorijom posto jedino nju mogu nabaviti u sarajevu po normalnoj cijeni 2x1GB mislim uzeti.
Ubleha je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2006., 09:32   #5
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

nazalost, neznam. mozes mozda pogledati ovdje ili jednostavno probati pa vidjeti. ako ram ne radi, vratis i uzmes neki drugi...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno