Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.05.2003., 21:02   #1
valerije
Registered User

Datum registracije: Nov 2001
tv out na radeon 9100

Tv out mi radi samo kad se dižu windowsi, a kad dođe desktop ne vidi se slika na tv-u. Imam najnovije ATI Enhanced drivere i oni ne prepoznaju da je tv prikopčan iako na izlazu ima signala. Tv out je kompozitni chinch konektor i koristim kabel chinch na scart. Ne znam šta više da radim, sve sam probao. Znam da moram namjestiti rezoluciju i refresh ali nemam opcije u control panelu za TV.
valerije je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2003., 21:22   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: tv out na radeon 9100

Citiraj:
Originally posted by valerije
Tv out mi radi samo kad se dižu windowsi, a kad dođe desktop ne vidi se slika na tv-u. Imam najnovije ATI Enhanced drivere i oni ne prepoznaju da je tv prikopčan iako na izlazu ima signala. Tv out je kompozitni chinch konektor i koristim kabel chinch na scart. Ne znam šta više da radim, sve sam probao. Znam da moram namjestiti rezoluciju i refresh ali nemam opcije u control panelu za TV.
Kako nemaš opcije u CP-u???
Pod Displays.
Dakle Settings-Advanced-Displays,pa pod TV sve lijepo namjesti.
Ako ti nije TV opcija "klikabilna" provjeri sve spojeve na relaciji komp-TV.
A ak neće ni onda a jebiga-spoji s S-VHS kablom...
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 19.05.2003., 22:59   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Re: tv out na radeon 9100

Citiraj:
Tv out radi kad se dižu win. Ok, znači da signal šalje na TV. Dalje kad se dignu windozi, trebaš UKLJUČITI Tv-out pod displays bla, bla kako Jelc reče.
Dalje, koji je to scart? Jesi siguran da nije onaj koji ima prekidač za out-in? Ili ima samo out signal? Kužiš o čemu govorim? Provjeri to.
A i mogao bi probati upaliti komp a da ti nije prikopčan kabel u TV, i tek kad se dignu windozi prikopčaj ga.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:ali nemam opcije u control panelu za TV. INSTALIRAJ control panel! ATI ima posebno drivere, posebno control panel...
Sory na tuljenju po osnovama, ne znam koliko znaš jebiga
tor je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2003., 23:10   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

I da, neznam da li znaš NI SLUČAJNO NE ISKAPČAJ KABEL IZ TV DOK JE COMP UPALJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rikavela grafulje skoro 100% zajemčena!
tor je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2003., 23:43   #5
valerije
Registered User

Da sve ja to znam, imam instalirane i drivere i control panel, tv out radi dobijem sliku u dos-u ali u control panelu pod displays nemam opciju za TV, samo za 3 monitora. Bio TV uključen ili ne trebala bi biti opcija makar zasivljena. Normalno da znam da ne smijem plug i unplug na živo, ode grafulja u tri... Probo sam i u video rekorder uključit direktno na chinch pa opet ništ. Probo i sa drugim driverima i neeeeeeeeeema slike!!!!!!!!!
Staro 19.05.2003., 23:54   #6
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Da sve ja to znam, imam instalirane i drivere i control panel, tv out radi dobijem sliku u dos-u ali u control panelu pod displays nemam opciju za TV, samo za 3 monitora. Bio TV uključen ili ne trebala bi biti opcija makar zasivljena. Normalno da znam da ne smijem plug i unplug na živo, ode grafulja u tri... Probo sam i u video rekorder uključit direktno na chinch pa opet ništ. Probo i sa drugim driverima i neeeeeeeeeema slike!!!!!!!!!
A valjda driveri ne prepoznaju da je uštekan chinch...
Meni je spojeno S-VHS pa na SCART

Mislim da sam i ja jedamput probao na chinch,pa da nije delalo???

Pa kupi k vragu kabel i dobro...meni je u karticu uštekan onaj koji sam dobio sa grafičkom+S-VHS s jedne strane "ženski",s druge "muški" konektor
Staro 20.05.2003., 00:04   #7
valerije
Registered User

Misliš valjda s-video a ne s-vhs? Nemam taj konektor, samo chinch kompozitni tv out, i kužim da driveri ne prepoznaju tv... ali zaštoooooo?
Staro 20.05.2003., 08:49   #8
choby
Premium

možda je tv neki zasrani...
choby je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2003., 11:02   #9
Jelc
Super Moderators

No da...S-video S-VHS glavno da se kužimo...
Pogledaj da li imaš negdje na telki baš chinch ulaz-kod mene je na prednjem panelu...
Staro 20.05.2003., 14:12   #10
valerije
Registered User

Nema chinch na telki al imam na video recorderu, probo sam i to pa nejde. I da ima na telki chinch bio bi spojen sa scartom na composite in pin paralelno. Garant je neki k.... sa tim atijevim driverima čim u dos-u ima slike a driveri ne prepoznaju tv. Il je stvarno neki usrani telkač (LG)..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2003., 21:38   #11
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Citiraj:
I da, neznam da li znaš NI SLUČAJNO NE ISKAPČAJ KABEL IZ TV DOK JE COMP UPALJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ajde ne seri. sta plasis covjeka. to mi se 2 puta desilo i nista niti TV-u niti grafickoj.

Citiraj:
možda je tv neki zasrani...
moguce. isti problem sam ja imao (stari grunding, jebeno smetche). problem sam rjesio kupnjom Sony Wega 55cm. slika savrsena. preporucam isto.
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2003., 23:02   #12
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by sNNooPY
ajde ne seri. sta plasis covjeka. to mi se 2 puta desilo i nista niti TV-u niti grafickoj.

frendu je pred menom krepao prije dvije godine tvout na atiu kad je iscupao kabel iz mog tv-a...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2003., 14:37   #13
valerije
Registered User

e pa ni jedna elektronika ne voli da je se ištekava dok cucla struju... struja bi išla dalje a nema kud pa onda iskre, protunapon i lagano kurenje (ne mora bit ali...). Nego jel ima kakav tv tool za atija ko što ima za nvidiju? Našo sam neke tweakere al nema ništ u njima za tv out..
Staro 21.05.2003., 14:43   #14
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
e pa ni jedna elektronika ne voli da je se ištekava dok cucla struju... struja bi išla dalje a nema kud pa onda iskre, protunapon i lagano kurenje (ne mora bit ali...). Nego jel ima kakav tv tool za atija ko što ima za nvidiju? Našo sam neke tweakere al nema ništ u njima za tv out..
S ovim se slažem-ni ukapčati ni iskapčati,lijepo sve ištekaš pa onda...
A kaj se tiče TVToola za ATI-ja ti ni ne treba,ak baš hoćeš imaš u nekim tweakerima opciju za overscan ali ne vidim potrebe...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno