|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Radeon 9700 non-pro
Može li mi netko reći gdje naći recenzije Radeonica 9700 vulgaris? Zanima me koliko je ona bolja od moje i koliko lošija od 9700pro. Ako netko zna bio bi mu zahvalan jer se lagano premišljam
![]() |
#2 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Radeon 9700 non-pro
Citiraj:
nemoj se ljutiti ali pokusavam te shvatiti jos od onog threada prije...nisam se htio prckati tamo.. prvo ti4600 je kostala preko 3000kn a sad nemoj misliti da ce ti neko dati preko 2000...ako ce ju uopce kupiti...jer to je skupa graficka i onaj kome tak nes treba ima para za novu graficku.. drugo nije da ti je slaba ova...mozda nema sve one 16x aa i sl (ak ima onda fakat nemas zakaj mjenjati) i je dx9 ali jos uvijek igre bas ne koriste ni full potencijal dx8... ja nisam ekspert u grafickima ali mislim da ti je ovo ipak preveliki overkill..da si veliki igrac nebi pitao nego ju vec kupio...sto znaci da imas nekih premisljanja...da li je to cijena,bolje performanse i sl. ne znam... ali moj bi ti prvi savjet bio da ostavis to na miru i uzivas u monsteru kojeg imas...a ako bas si zapeo za r9700 ili stagod prvo stavi oglase i sl da vidis da li ceti neko kupiti ovu graficku...i po kojoj cijeni...zapravo to bi trebao napraviti prije svega..znaci prvo pogledaj koliko ziher mozes dobiti za nju onda pogledaj koliko kostaju te nove pa razmisli koliko ti se to isplati...ali doslovno nadji kupca a nemoj zivjeti u uvjerenju da si je ti platio 5000kn prije 3 mjeseca i da bi sad trebao dobiti 4500kn (lupam cifre)...ja sam se tak opekao posto sam 6 mjeseci staru plocu prodao za 450kn a platio ju 1100kn...i mislio sam da cu dobiti oko 700 kn i jedva ju prodao nakon dva mjeseca...nadji kupca i cijenu pa onda razmisljaj o icemu... a ak te briga za pare onda mislim da ti pitanje i nije imalo nekog smisla...osim tjesenja samog sebe da ces si kupiti nes super sori na dugom postu... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Svrtane nemoj se mjesati gdje ti nije mjesto ![]() Cyb vec ima sve isplanirano tako da se ti zbog toga netrebas brinuti! Uzvaj! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ne bi ovo ni pitao da već nisam našao kupca. A prodajem je zato što mi je komp toliko spor da to više ne mogu podnjeti. Sljedeći tjedan prodajem ovaj pa me zanimalo šta da uzmem. Ali nema veze. Već sam se odlučio
![]() |
#5 | |
..
|
Citiraj:
ti si se jos davno bunio na to da ti je komp spor...i koliko se sjecam svi su ostali zabezeknuti... po meni problem ti je u tri slova MSI...probaj posuditi od nekoga plocu i vidjeti kak ti onda radi...ili uzmi onu koju ozren prodaje ako ju jos nije prodao...prodaje ju dovoljno jeftino da ak ti i ne radi dobro nebus izgubio nis para...samo nes malo vremena... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Prodajem ja i matičnu i procesor tako da ću se svega riješiti i kupiti Gigabyte 8KNXP i P4 2.6GHz 800MHz FSB i ako bog da za jedno mjesec-dva kad zaradim i vodeno hlađenje
![]() |
#7 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..
|
Citiraj:
ajd shimpa probaj ti covjeku reci kaj bi mu moglo biti...umjesto da istrosi 5000kn i opet mu ne radi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
- Provjeriti u BIOS-u na kojem modu radi HDD (auto postavka bi trebala postaviti na max) - Kod Intel chipseta obavezno instalirati Intel Application Accelerator, kod VIA 4in1 - ako ne koristite LAN, iskljucite mreznu u BIOS-u - sve sto ne koristimo (com portove, LPT portove...) iskljuciti u BIOS-u - kupiti dosta memorije - bitnije je to od brzine proca - provjeriti sistem od virusa - iskljuciti sve moguce nepotrebne rezidentne programcice koji zderu RAM i proc - pogledati u task manager - performance kakva je iskoristenost resursa - lijepo se vidi cega fali ako fali icega - provjeriti da li je proc dobro hladjen - da li hladnjek dobro nasjeda na proc, jer P4 gusi performanse ako se pregrijava - CAS latencije i brzina memorije nisu cak toliko ni bitne, dobitak u performansama je minimalan (do 10%) - opcenito drzati sistem uredan u smislu brisanja (add/remove programs) programa koje ne koristimo, jer povecavaju registry koji je u memoriji - time je manje memorije progutano - povremeno restartati komp jer windowsov memory manager bas i ne blista (no super je naspram w98) eto, nemrem se sad napamet sjetiti sto bi dodao na listu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
- nema nikakvih virusa jer imam Norton a i formatirao sam disk prije tjedana dana - i programi su isključeni - u Task Manageru je trenutno 4% zauzeče procesora i 167 MB zauzeče memorije - procesor je dok je imao orignal crnu foliju na cooleru dobro hladio ali sam je morao maknuti jer se sva ogulila i kupio neku mutavu pastu u autronicu pa je temperatura oko 50-ak celzija . . .
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Radeon 9700 non-pro
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Nemam baš vremena čekati da izađe 9800 ali koliko sam vidio u online trgovinama nije baš puno pojeftinila, a 9800 košta oko 400$
![]() |
#13 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|