|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() eo, stavio sam novo hlađenje za procesor Coolermaster Hyper 6+. sve sam spojio, zakucao i ostalo, ali baš i ne hladi. ventilator vrti na 1750 rpm (iako bi trebao 1800-3600) i ne mrda. ako otvorim kućište procesor mi je na 46-48 stupnjeva, a kad ga zatvorim 52-58, ali brzina vrtnje se ne mjenja. sa originalnim hlađenjem je temp. bila nešto niža, a i brzina vrtnje se mjenjala, wtf?!! e, i pod HARDVERIMA na LPC Interface Controller - 27B0 imam neki unknown device, hardwer id ACPI/AWY0001, zna li itko što je to?!: hitthewa Win XP matična: Intel BadAxe proc: Pentium D930 Mem: 1GB graf: Wildcat Realizm 500
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
jel novi vent moza ima sa 2 zice?ak je to slucaj...onda radi na 12v i tocka... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nop, ima 4 žice
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ako nemas propuh u kompu moze biti do toga(12cm sprijeda i straga),a mozda si stavio previse paste |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako nemaš jedan vent odozada makar on bio 80mm, neće ti puno pomoći novi cooler... Meni je jedan 80mm ispušni vent na stražnjem dijelu kučišta spustio temperaturu proca za 6°C u idlu, a koji stupanj više u load-u.
![]() |
#6 |
Rambus 3xtr1m
|
Ako je 4 žice onda je kontrola vrtnje ventilatora od strane matične ploče. Ako ona ima utor za CPU fan 4žilni onda će ti ona povećavat brzinu fana kako podesiš u matičnoj ili po temperaturi proca |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
skinuo sam cca 50% paste i sve je po starom. zadnji vent mi je 92mm, kad upuhuje drži mi temp na 51, a kad ispuhuje 58C. a što se podešavanja ventilatora tiče, pokušao sam iz bios-a ali mi ne nudi tu opciju, samo mi prikazuje koliko se vrti i to. jel' mogu to kak iz windowsa?! a onaj hardware ACPI/AWY0001, neki, po meni, nepotrebni dodatci za sleep mode, drv na http://downloadfinder.intel.com/scri...ng&prdmap=2223, ako ikog iritira žutilo u D. Manageru
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ovo sam nasao u starom clanku pa mozda ti pomogne: "Ako je hladnjak priključen na veći konektor koji možemo naći na novijim pločama za Intelove procesore, tada ima promjenljivu brzinu koju kontrolira PWM funkcija. Ako je pak "zakačen" na manji konektor, cijelo vrijeme radi na minimalnoj brzini. Naravno, izuzetak su matične ploče s 3-pinskim konektorima koje imaju neki sistem za automatsku prilagodbu brzine ventilatora. Tada ventilator na ovakvim pločama također ima promjenjivu brzinu vrtnje." |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
bhagdgcmpdfreet#&%%** jel ima gdje u članku kako spojiti fan na trafostanicu tu u kvartu pa da se ubrza?! ![]() jel bi pomoglo da adapterom spojim 4 na 3 pina?
![]() |
#10 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
na ploču, 4-pinski cpu fan konektor do sada se zbilja nisam bavio održavanjem kompa, laptop mi je i još uvik šljaka ko ura (osim windowsa, naravno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|