|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Vodatel i tripleplay iskustva!
Potaknut danasnjim iskustvom odlucio sam da napisem malo nesto o triplepley-u. Da krenemo iskocetka. Prije jedno mjesec dana zvao sam vodatel da pitam kada ce biti u mogucnosti uvesti njihovu uslugu u moj kvart i dobio sam informaciju da sredinom sljedece godine i to mozda. Prije tri dana dobivam letak od tripleplay usluge u svoj kaslic. Odmah odlucim zvati i jedan gospodin mi kaze da ce mise javiti i da trenutno prikupljaju informacije o kolicini korisnika kojih ima u mome kvartu i da im ostavim svoje podatke kako bi me mogli oni kontaktirati kada budu poceli sa uslugom. Sutradan mi zvoni mobitel i zenska jedna mi govori da njihov civijek ide u moj kvart i da u mojoj zgradi je troje ljudi uzelo tripleplay i da ako sam doma da dojde do mene. Posto sam bio na poslu rekao sam da cu sutra doci. Na pitanje kada bi to bilo ako potpisem ugovor receno mi je da kroz 20-tak dana bi trebo dobiti uplatnicu za prikljucak instalacije i da cim to platim odmah mi dolaze ukopcati i da je bolje da sto prije potpisem ugovor. Ja sav sretan drugi dan dolazim tamo. Covijek me fino ugostio, sjeo sam se u fotelju i poceo mi je pricati neke stvari o uslugi. Odmah sam ga pitao da ja to bi najradije da vidim u zivo na sto on meni pokazuje televiziju. Pokazivanje programa vrse na nekome televizoru od 50hz i 55cm ekran sto je jako cudno ako idu sa tako jakom uslugom. Tada sam poceo vec biti skeptican i sumljiv prema svemu tome. Kada mi je pokazivo program govori mi da tu nema smetnji niti nicega i da je slika digitalna. Kada ono na jednome programu neki baloni se pojavljuju svake dvije sekunde na sredini ekrana na sto on odgovara da to on nesto na daljenskom stela a ja vidim da nista ne dira daljenski..Vec onda mi je pocelo nesto pako smrditi. Na pitajne o internetu i brzini covijek mi je reko da se oni obavezuju dati 2mbita up i down. Pitao sam ga dali postoji isto kao i kod t-sljama da nedaju punu brzinu i koliko je zapravo brzina sto on nije znao odgovoriti nego se samo covijek blesiro. Uzimam letak od telefonskih razgovora i vidim da su zapravo cijene identicne kao i kod svih ostalih i naplacuju uspostavu poziva sto inace ne pise na tome letku nego je napisano dole pod pozive preko satelita. Ajde nekako bi jos ovo sve proguto, covijek samo tamo radi, mozda nezna dobro svoj poso, mozda samo sere a nezna kako to radi u praksi. Pitam ga dali mogu probati internet a on meni kaze da pa cujte to je sada vec malo teze ali mislim da biste mogli ali nemate sta vidjeti.. ja reko pa da vidim brzinu. A on mi odgovara da su oni svi prikopcani tako da ja necu vijeti kako to dari punim kapacitetom posto su svi na istome kablu(ako firma koja daje internet nije spojena na vise od 2mbita po kompu nego na 2mbita vijerovatno za cijelu firmu to je previse previse cudno jer valjda netko nezna tamo raditi kako spada). Meni vec lagano puko zivac ali ajde reko ma potpisati cu taj sugavi ugovor, gledano u buducnost je dobra stvar je internet na optici nema ogranicejna. E sada pitam ja ako ja sada potpisem ugovor kada cu dobiti uslugu, a covijek mi odgovara pa najranije u 6 mjesecu. Ja sam pozelenio. Reko cekajte malo. Jucer ste mi rekli da je to cim platim prikljucak a sada dobivam informaciju tek za dva mjeseca. Covijek odlazi do nekoga pitati i vraca se natrag govoreci zao mi je ali najranije krajem 5 mjeseca. Ja onako gledam i ne vijerujem i reko ma neznam vise. Neda mi se cekati toliko. Uglavnom kostalo bi me 2mbita internet: 99kn osnovni paket 100kn flat 20kn pozivi svi unutar fiksne za 20 lipa 50kn dodatni programi za televiziju sveukupno 270kn Dok kod amisa bi dobio 4mbita internet, nebi platio prikljucak od 500kn, imo bi mogucnost da dobijem wlan sto ovdije nemam, imao bih dvije telefonske linije i to sve za 300kn. Televizija mi tako itako netereba tako da mi je to najamenj bitno. Eto napiso sam ovo tako da svi znate i da si malo razmislite jer znam da ima ljudi koji su cekali po pola godine za prukljucak i sretni su sto su dobili a ja nevidim nista extra u toj usluzi da je tako dobro i tako jeftino da bi se samo tako cekalo i prodavalo maglu drugima sto se tice ukljucivanja. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Priča se da su na vodatelu svi iza proxy-a i da svi imaju istu adresu prema van što je po meni veliki nedostatak... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije da bi mi baš trebao rapidshare kad bi imao 2mb up/down jer bi torrenti radili ko blesavi, ali ipak mi ne paše da sam iza proxya. |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
a sto se tih cijena, ako se ne varam one su bile najavljene prije godinu, godinu i pol dana. Onda je to bilo super ultra mega povoljno, danas vise bas i nije. btw, i u DCM-u tu u Osijeku imaju, ne 55cm TV, nego 35 kontam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
#7 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Antunhr samo da ti napomenen da bi kod vodatela dobio za tih 270 kn i televiziju s jos dodatnih programa. Onda netko (ja) bi radije uzeo 1mbit simetricno nego 4 mbita nesimetricno. Opcenito prednost vodatela je u simetriji. Ako koristis torrente onda bi trebao znati koliko je vazan upload, na koji nitko negleda. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
po meni upload jedino rula za online igre i to je to. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
768kbit uplod je sasvim zadovoljavajuce za bilo kakav rad. Torente nikada ne koristim tako da me to nije niti briga. Skidam preko ftp-a, mirca ili dc-a ako ne najdem na stranicama. Meni upload netreba jer ne mislim dizati server tako da mi to nista ne znaci |
![]() |
![]() |
#14 | |
šlap
|
Citiraj:
@antunhr Ako ti upload nije bitan onda lijepo uzmi neki asimetricni DSL. Eh da nemozes jer nijedan adsl u ponudi nema 768kb koliko je tebi zadovoljavajuce za bilokakav rad ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala bogu da necu skroz stopirati upload, staviti cu na max koliko mi brzina dopusta, ali ne mogu ja 2/3 dana uplodati samo lol. Sorry na OT, ali da ja sad uzimam vodatel samo da bi bio "posten" u zajednici koja se zasniva na krsenju autorskih prava? ma nemoj me nasmijavati. jel ima tko uopce vodatel na forumu, kakve su mu brzine etc.? |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Ali ako ćeš već tako gledati, jel hoćeš reći da svatko tko ima DC++ njega koristi za ilegalni materijal? Ili da je samo zbog toga nastao? Isto se odnosi i na bilo koji P2P.
![]() |
#19 | |
šlap
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
99% usera ga koristi za te stvari, ma koliko god ti ili bilo tko drugi tvrdio suprotno. inace kad se naucis koristiti normalne izraze, a ne poput "posrao", onda cemo moci pricati na istoj razini. znaci za par godina. ili nikad. samo sam rekao da je malo licemjerno da netko zeli simetricnu vezu (kao sto je rako u prijasnjim postovima, rade simetricnu 1mb nego ne simetricnu 4mb dl) samo zato da moze seedati i samim time biti "posten" u zajednici koja se vecim dijelom bavi krsenjem autorskih prava. sorry na OT, ja se isljucujem iz ove rasprave. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
@core Et, da se odmah ispričam zbog izraza "prosrao". A i molio bih te da spustiš malo nos, jer si malo pre drzak. Nadalje, ne govorim o tome što sam ja ili nisam skidao. Uz to, ne koristim DC++, a i torrente jako rijetko koristim. Ali, nije ništa čudno dijeliti kojekakve opensource stvari preko torrenata, DC++ i sličnih. Ista stvar je i s amaterskim filmovima i sličnim. Tako da ti ne stoji da 99% ljudi to koristi za to. Isto tako, ima stvari kod kojih je simetričnost veze važna, a ne odnosi se na p2p, tako da je u nekim stvarima ipak vodatelova ponuda daleko bolja. E sad, to što ti ili ja ne koristimo to, to ne znači da toga nema ili ima jako malo. I to je samo ono što sam ja rekao. Inače, ovako čitajući korisnika antunhr i njegove potrebe vezano za vezu prema netu, slažem se da mu je bolje Amis
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kaj se vi toliko grčite s time Torrentima, otkako sam završio na MUPu, ne koristim ih... Rapid Account za 200kn/6mj je zakon!!!
#24 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
#25 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
![]()
|
Oglas
|
|
![]() |