|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
radet 9550 artefakti
pacijent : gecube radeon 9550 infinite dijagnoza : artefakti dokazi : ![]() ![]() sve je pocelo tak da je onaj stock kuljer pocel odbijati poslusnost i grafa se je pocelo jako grijati .. dostizala je i do 58C ... taj stock kuljer sam zamenil sa ovim http://img140.imageshack.us/my.php?image=img0185dt8.jpg kuljerom od starog proca ... sad je temperatura .. oko 43 - 40 .. dok nic ne radim .. a za vreme igranja dojde max kolko sam uspel uhvatiti na 48. uglavnom .. metnul sam i najnovije drivere .. i sve sprobal .. grafu nisam clockal niti jenput .. pa bi me zanimalo koji joj je vrag i kak to popraviti ... ... e da .. ne događa se to često .. ali se događa .. a to necu .. ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa ako se ne događa često-najvjerovatnije je pregrijavanje. Ne znam kakvu ventilaciju imaš u kompu... Možda i preslabo napajanje ali sumnjam... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Magister Mundi sum!
|
napajanje je chuftek 300 W ... ventilacija .. - 3X 80mm .. dva odostraga ispuh . jen napred sa strane upuh .. a i zalman je dosta blizu grafe tak da i on po njoj pushe ... .. inace .. sad kad metnem prst na ove pasivce na memoriji osjetim da se dosta grijeju .... neznam zake .. prije nisu ... mozda je do toga .. samo neznam kaj bi na to montiral da ohladim i memu ..
![]() |
#4 |
Magister Mundi sum!
|
efo . upravo sad sam igral cod2 .. i opet su se artefakti poceli javljati .. gpu nije vruci .. tj pasivni dio na njemu .. ali zato su oni pasivni po memoriji jako vruci ... tak da je vjerojatno do toga .. nego kak da to rjesim ? kaj da metnem gore ? .. i nije mi jasno kak se to sad odjenput pojavilo .. prije se nisu tak grijali niti nic ..:confused:
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Downclockaj malo grafu... EDIT: ATIToolom možeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Magister Mundi sum!
|
izgleda da je do gpua.. jer nakon kaj sam spustil malo od gpu-a nema vishe artefakata ... makar neznam zake se pregrijava .. ipak je ovo bolji kuler odonog prije .. valjda ni dobro selo nekaj izgleda .. .. nego ... znaci sa kvalitetnim hladjenjem vise takvih artefakata nebi trebalo biti kad vratim na normalno grafu .. tj mhz ..
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ili je probaj benchati sa +/- 5% GPU nema dugo da je jedan forumaš rekao da mu je overclock od 2-3% rješio problem??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nisi prvi kome se to dogodilo na 9550 Extreme/Infinity seriji. Dogodilo se i meni, a i mnogima da jednostavno više ne može radit na tim taktovima i prisiljen si spustit ih. Driveri nažalosti tu neće pomoć. Grafa je klokana do yaya od strane proizvođača i kad tad će popustit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
na koliko ti mhz radi grafička.(default) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
core - 475 , memorija - 350 sad sam spustil na 383 / 281 pa ne radi probleme .. mozda nisam trebal tak jako spustiti ali to sam na brzinu napravil da vidim u cemu je stvar .. kad bum imal vremena budem istestiral na kolko treba spustiti da ne baca vise artefakte .. .. nadam se da bu zdrzala negde do 9 meseca ... jer ona tak i tak bum vjerojatno uzel novu grafu /memu/proc i maticnu
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jesi skinuo defolt hladnjak i stavio neku pastu umjesto zvake? to bi ti isto moglo spustiti nekih 5 c temp ...
![]() |
#14 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
jesam kad sam metal ovaj improvizirani dio ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Grafa odlazi lagano, problem je ovom što je domy_os rekao, ima previsoke taktove, imam ja jednu u kutiji stoji, trebo bi testirat, bila je dobro hlađena al je bacala artefakte ko luda u 3D, u 2D radi ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ak ti rikne mogu ti posudit gf 2mx. Nemam nista jace, al bolje ista nego nista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
imam istu karticu ko ti i iz neobjasnivog razloga puca mi artefakte cim instaliram ati tool ili tray tool il slican program...a nista ne clockam,cim obrisem program sve radi kak treba problem je sto je tra grafa tvornici nabrijana do svojih granica i gg nemres dalje |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
.. ja sam jedino imal instalirane drivere ...
![]() |
![]() |
#23 |
Magister Mundi sum!
|
zanimljivost .. isto onak kak su se pojavili .. tak su i isti artefakti nestali .. jedan dan sam slucajno zaboravil pokrenuti atitool prije pokretanja cod2 i cisto sam normalno igral .. neznam zake su nestali .. ali glavno da dela . .. ja sretan ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|