|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Pomoc oko izbora nForce4 ploce? Tnx svima
Dakle, stigao mi San Diego 3700+ iz daleke Americije, a posto mi je taman izgleda prdnula stara maticna A7N8X (zanimljiv problem sam po sebi - kad zapalim komp, aktiviraju se svi hardovi i optika, ledica na ploci pokazuje da ima struje, USB portovi daju struju, al se ne zapali graficka, nit proc, a bogami nit cooler na procu, koji radi - isprobao sam ga. Go figure.), treba upariti proc sa nekom plocom. Sad, posto nisam bas prebogat, ideja mi je uzet neku plocu do 700kn, koja ce mi za tu lovu pruziti kao prvo stabilnost, a onda moze i neki overclock, stajaznam kolko se opce moze izvuci iz ovog proca. U uzi izbor su mi upale: Asus A8N5X DFI Infinity NF4-DAGF (citao tu na forumu da je zvuk dosta banana na ovoj?) Foxconn WinFast NF4UK8AA-8EKRS (koje ime, a?) Sve ploce su negdje izmedju 550-650kn, sto mi je cjenovni rang. Okej, posto vidim da se tu ljudi dosta bave overclockom, itd., sto mislite koji je najbolji izbor? Zvuk mi i nije tako bitan, imam Live! staru koja ce ici unutra, planiram nabaciti Leadtek 7600GT sa Vf700AlCu (cooler vec imam na 6600GT hehe), bitno mi je samo dal ce mi ostat bar 2 PCI slota prazna za mreznu i tu lajvicu, te da li se moze zamijeniti aktivac na northbridgeu sa nekim Zalmanovim pasivcem da ga ubijem do kraja i da mi stane jos ova grafulja, tj. da ne udara u pasivac. Zalman i ja smo vec dugo prijatelji, prvo je sjeo 7000AlCu kojeg mislim prenest i na ovog San Diega, a onda je dosao i Vf700AlCu koji je isto nelosh komad opreme. Pa, eto, sta preporucate? Koja je dobra da bude stabilna, i da to sve radi kak treba? E, da, jos jedno pitanje: mislim uzeti Seagate 250GB, onaj Sata2 sa NCQ-om, i ostaviti stari PATA Maxtor 80GB - ocu imati kakvih problema sa tim SATA diskom, jer sam cuo da se NF4 i SATA diskovi bas ne slazu najbolje? Ili je to ispeglano? I dal opce ima kakvih razlika izmedju SATA1 i SATA2 na ploci, tj. dal cu izgubiti taj ah-tako-dragocjen 0.5MB/s prenosa ako ploca ima SATA1? Jesam sto zaboravio? Hope not... Ajd raspalite ![]()
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Evo pročitaj si moj sig... ![]() Edit: Zaboravih... Nećeš imati nikakvih problema sa SATA hardom uzmi seagate u ugasi RAID funkcje ne ploči i nemoj instalirati "nvidia storage driver" sa ostakom nvidia drivera kad ih instaliraš i sve će bt ok...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Eventualno pored gore navedenih ploča moreš razmisliti i o Albatron K8NF4X (439 kn), Albatron K8NFU (659 kn), EPoX 9NPA3 Ultra (633 kn) i ASRock 939Dual-SATA2 (444 kn). Sve su stabilne i omogućuju solidan overclock. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Kao bivši blasnik DFI Infinity mogu ti ju preporučiti. Također imam CL Live! tako da mi zvuk nije bio problem, al mislim da zvuk nije ništa lošiji od ploča u istom cijenovnom rangu. Na njoj sam imao Asus 7600GT + Zalman VF700 AlCu. Na chipsetu je bio Zalman ZM-47J no potrebno mu je skratiti red-dva da ne smeta zalmanu na grafi i treba paziti da se međusobno ne diraju da ne bi došlo do kratkog spoja. Kasnije stavim slike. EDIT: Zapravo mi je najviše smetao jedan kondenzator na samom kutu grafe. Disk će ti raditi bez problema. I također je na njoj radio SATAII disk (hitachi T7k250). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Moja ti je preporuka...kako je i McG rekao...Asrock939Dual-Sata2...za te pare ...nema bolje ploče...iskrene preporuke...inače ima 2 sata1 i 1 sata2 kanal |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Uzimaj ovo od Vranoge dok još ima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
....ja bi FOXCONN-ovu plocu uzeo,dosta jeftina a full opremljena i stabilna ploca,a s zadnjim biosom se clocka ko luda ![]()
![]() |
#8 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ima sam je - super stabilna, dosta dobar layout, molex konektor na ploci (vrlo korisno), 4 (ili 5) pci utora (zakon!). P.S. - Steta sta sam ju proda, da sam zna da ce izbacit bios koji se da klokat ostavija bi je ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..nema veze sta neide pasivac jer je vent tih zar ne ??
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Što se tiče zvuka na nF4 pločama, obzirom da sve (osim nekih verzija MSI-ja) koriste isti Realtek AC'97 čip, zvuk će ti biti isti na svima. Sve nF4 ploče imaju ugrađenu mrežnu, a poneke i 2, tako da će ti bar jedan PCI slot ostati slobodan. Hard neće raditi nikakav problem ako ga staviš na SATA.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Eto, uzeo sam DFI Infinity Ultra, i moram priznati da sam dosta zadovoljan sa plocom i razinom buke sa NB venta - mali je prilicno necujan, uopce ne smeta zapravo. Mislim da ga ni necu mijenjati, osim ako mi bas bude neka velika tlaka ili stogod ![]() Dakle, sad se tu nalazi San Diego 3700+, 2x512MB Infineon DDR400, 250GB Hitachi i Leadtek 7600 GT. Masina radi prilicno dobro, istina nisam je jos stigao previse istestirati niti clockati, ovak radi prilicno brzo. NV Monitor prijavljuje trenutno 31° C na CPU, 41° na System (valjda NB?) i 52° na grafikaneru. Nije lose. Sad cu mu zbubati jedan DVD u DVDShrink, pa da vidimo kak ce se ponasati, iako niti nakon igranja temp nisu puno vise. Dakle, masina je brza, dosta tiha i dosta ladna. Valjda cu kasnije staviti na graficku i Vf700-AlCu, pa cu se igrati i sa clockanjem, al trenutno mi se neda ![]() Nisam instalirao nVidia Storage Driver, jel se gubi sta na performansama zbog toga? Znam da nV driveri stvaraju probleme sa SATA diskovima, pa ak i gubim par posto, bolje da sve radi stabilno ![]() Evo proc sada na 39° nakon 5 minuta kodiranja, tj. varira izmedju 37 i 39. Ah, da, hladi ga Zalman 7000A-AlCu, ak nekog zanima ![]()
![]() |
#13 | ||
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Ako te ne smeta čemu mjenjati... ![]() Mada ja sam preventivno zamjenio svojeg jer su Abitovi na lošem glasu, DFI-evi kolko znam nisu... ![]() Citiraj:
Zapravo primjeio sam da su defaultni driveri bolji zato jer se mogu u njima gasiti IDE kanali odvojeno pa kad neke igre igram netreba mi onaj securom blocker... ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
DFI Infinity NF4-DAGF (citao tu na forumu da je zvuk dosta banana na ovoj?) imam ju ploca je fenomenalna... imho jedino sto nevalja je zvuk... mislim zvuk je OK ali ja biram zvucnu karticu...
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Inace za sada je sve 5, jos se nisam igrao sa clockanjem i, moram priznati, nekak mi se ni neda trenutno ![]() ![]() U svakom slucaju, preporucam vam Leadtek 7600 GT, vent je dosta tih, kompletni je od bakra, cuje ga se prve 3 sekunde kad se upali komp jer se onda vrti na max. broju okretaja, dalje je necujan... Mislim da je trenutno u HG-Spotu najpovoljniji za 1290 kn, i fakat je oke kartica. Nisam je jos probao clockati, ali prema nekim vanjskim testovima trebala ici do oko 590/1600 ili tak nesto, nemojte me drzat za rijec, mozda core moze i vise. Cini mi se da sada ipak malo cujem NB cooler, zna se zavrtiti malo jace, vidit cemo kolko ce me to nervirati, morat cu smislit nesto.... Svidja mi se kaj NVMonitor izbacuje temp za proc, NB i graficku sve odjednom... jel ima kakav program koji bi se mogao vrtiti u trayu, a da radi na NF4 plocama, jer ovaj NVMonitor moram pokrenut pa zgasit, a prije sam imao onaj Asusov proggy koji bi cekao u trayu da ga pozovem ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nb cooler zamjenis sa zlatnim zalmanom 80% grafi ide preko njega ak te to zabrinjava .
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Ja nemam vise mjesta na svojoj za zvucnu ![]() Dobro si izabrao, bas sam ti i ja htio to preporuciti
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Tko je uspjesno stavio koji NB cooler na ovu plocu?
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
ja imam ovu foxconnicu... zadovoljan sam, samo htio bih više htta, meni ide do negdje 280, kao što je Mar rekao 4 pci utora, stabilna, dobar layout... stock hladnjak na chipsetu je shit i brzo prozuji, ja nedavno stavio ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=42217 i super zadovoljan, hladno i pasivno, pa ak možeš napraviš si i ti tak neš ili kupiš thermalright br 05 ali isto ga moraš rezati.... wolv359cu neznam dal stane.... ili staviš spire coolforce... 2.8v max za memoriju, pa ak imaš ono neku extremnu memoriju koja traži puno hrane nije ploča za tebe, iako ploča i nije za veliko klokanje... iako da ja sad kupujem tako neku ploču do 600kn ziher bi uzeo asrock dual sata 2... ide preko 300, tiha, stabilna...samo mi smeta max za memoriju, 2.7... perf iste ko nf4, mooožda max 3-4% lošije.. |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Okej, sad vidim kak to izgleda :burn:
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
A ova 3 su spigana da ne smetaju Zalmanu ![]() 5 minuta posla, a isplati se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
I to moze drzati NB dovoljno hladnim? Pretpostavljam bez ikakvog overclocka u tom slucaju, ha? NVidia Monitor kaze trenutna temp sistema: 42°C. Pretpostavljam da je to NB temperatura. Proc na finih 32. Znaci, plavi Zalman... I nema zavijanja ![]()
![]() |
#24 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
i neki tihi vent na 5 ili 7v da piri po njemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Ako je u idle-u reba ti bolji protok kroz kantu ili mjenjaj hladnjak... ![]() Kod mene ne NB idle 35-36C a load oko 42-43C... Čovječe prije smo se pacali da ohladimo proceve i dovijali se rješenjima a sad su procevi najmanji problem a dovijamo se kako hladit fuckin čipset... ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
@Nusuth - Moje je bila nF4, tvoja je Ultra. Tvoj chipset se malo više grije tako da imaš tri riješenja: 1. dobro prozračen case (po mogućnost naprijed 120mm koji baca zrak prema chipsetu) 2. zalman na 12V će ujedno i piriti po plavcu 3. 80mm vent na 5V da piri po plavcu. Dakako, prvo riješenje je ujedno najbolje i najtiše ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Mozda mogu priserafit ili zalijepit selotejpom ovaj mali cooler od NB na tog plavog Zalmana, samim time sto je taj pasivac daleko masivniji i kvalitetniji od ovog originalnog, moglo bi utjecati na to da ce temp NB biti cijelo vrijeme dovoljno niska da ploca nit ne treba dizati brzinu venta... Kaj mislite o toj ideji?
![]() |
#28 |
Registered User
|
Mislim da je puno tiše riješenje odvojiti 30kn za ovo: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.908.091 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Krivo si me shvatio ![]() Staviti Zalmana i na njega (bočno) ovaj 40mm vent. |
![]() |
![]() |
|
|