|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Još jedno rezanje od strane AMD-a: s939 Athlon64 3000+ i 3200+
Nakon što su presudili većini dual core procesora sa 2x1Mb L2 sada su na red došli i single core s939, i to oni najprodavaniji. Izgleda da se AMD opasno priprema za rat cijenama ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Ništa čudno, prelaze potpuno na AM2... Uglavnom su prodali na s939 dobavljačima što su prodali, sad će sa AM2 potražna s939 proceva padat... A i ne isplati im se puno resursa odvajati za stariju platformu, pravit će ih još neko vrijeme naravno (isto kao i s754 stvari do sad) ali će sad polako s939 padat u drugi plan... Nema veze ja sam svoj primjerak ugrabio... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Nisam rekao da će ih nestat nego da će smanjivati proizvodnju... A to upravo znači to - da ne primaju narudžbe za nove pošiljke... A ne primaju ih zato jer će te lowend athlone zamjeniti sAM2 Semproni.. a ne zato jer bi ih oni prodavali kao 3500+... Svaki 3000+ kojeg sam je vidio ide i do 3800+ na def. naponima (što se toga tiče) i išao je skoro uvjek, nije uopće stvar u tome, nego će vjerojatno pravit još neko vrijeme ove stare platforme... Jedino ako ne idluče neki Sempron izdati bazira na Venice coru sa disablaanim cacheom (ili čak i full cache-om) pa da im mjenjaju ime... Mada nije ni bitno zapravo, siguran sam da ih ima dovoljno na legeima, samo će bit malo veći množitelji u igri za istu cijenu za koju smo mi kupili svoje 3000 jer će pasti ukupne cijene... ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
|
Prema zadnjim vijestima režu i s939 Athlon64 3700+, a ni AM2 Athloni 3000+ i 3200+ neće dugo Ostaje ovo: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pa da, sad gledaju sta im je jefinije proizvest...mada su inace X2 dosta skupi za napravit, eto bacili su se na 512kB, ocito ne idu ganjat vrhunske performanse(osim FX-a) nego kao u doba Athlona XP - nesto sporiji procevi po puno nizoj cijeni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
U doba athlona XP su bili bolji procevi po manjoj cijeni. Citiraj:
__________________ |
![]() |
#9 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
![]() znaju da im je 2x512k dovljno za odlične performanse u bilo čemu pa nema razloga da si poskupljuju poizvodni proces nepotrebno... Jer neizmjerno je teže i skuplje napraviti 2x1024 procesor (ima puno više "škarta" koji ne prolazi QC) tj. mogu napraviti 2x512 i od određenog broja "neuspjelih" 2x1024... ![]() Cache je na CPU-ovima nekako uvjek bio najpodložniji "greškama" uz pajpove na grafama... ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Prema zadnjim vijestima svi AM2 X2 procevi mogu kombinirati 2 jezgre da rade kao jedna (sa duplim resursima), svojevrsni Anti Hyper-Threading ... sve što treba je novi driver od AMD-a i update BIOS-a. Vjerujem da bi to bilo otprilike dovoljno dobro za pariranje Intelovim Single Core procevima ako stvarno bude radilo kako je zamišljeno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
čekaj amd nije ni razvijao HT,ovo je anti HT,a ako sam dobro shvatio služi da dvojezgreni procesor može prikazati kao jednojegreni i da tako radi ali da koristi obje jezgre,što pomaže pri aplikacijama koje nisu prilagođene za rad sa višeprocesorskim sustavima |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Pa to ti ja govorim, IMO AMD nije razvijao HT (u punom smislu izraza) jer je zamišljao da će K8 procesori (dakle Athloni 64) dolaziti s više jezgara i prikazivati se kako si ti naveo pomoću toga "anti-HT"-a. Točno to što si ponovio sam i mislio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Dok god se prodaje dobro je... ![]() Samo je pitanje oće li bit novih jezgara/proceva na njemu iako sudeći po s939 situaciji vjerojatno će bit... Ja bi prije pogađao da će "ugasit" s754 produkciju/razvoj i prebacit Sempron program za ddr1 platformu na Venice jezgru sa pola cache-a (ili čak cjelim?) na s939 i ostavit samo 2x512 x2 proceve u proizvodnji kao high end za zamjenu a na AM2 razvijati nove stvari... ![]() Mislim da će bez frke bit još bar 1-2g s939 proceva kakvih god poželiš po dućanima... ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |