|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
Umreživanje računala
Kakva mi žica treba da umrežim 2 kompa? Jel to može biti onda obična koja služi za internet (modem/adsl) pa se na kraj stavi drugačiji nastavak nego sad? Ili ide neka druga žica? Fala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
crossover utp kabel
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
vid vraga, postoji sticky o toj temi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
hvala RSedmak još jedno pitanje: Ako spojim ta dva kompa s crossover utp kabelom, i na "glavnom" imam prisup internetu, bude i ovaj 2. imao prisup internetu ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
probaj na ovaj način: 1. Odi u Control Panel i nađi Network Connections, 2. na File i odaberi New Connection i kliknite na Next u prozoru koji se otvorio, 3. odaberi Set up an advanced connection i klikni na Next, 4. odaberi opciju Accept Incoming connection i klikni na Next, 5. odaber uređaj preko koga će te se spajati (obično modem) i klikni na Next, 6. odaberi Allow virtual private connection i klikni na Next, 7. odaberi opciju (gumb) Add... i u User name i Password upiši "gost" (bez navodnika) i klikni na Next, 8. U ovom prozoru ne diraj ništa, tj. provjerda li je uključen Internet Protocol i ako nije uključi ga. klikni na Next, a zatim i na Finish. U Network Connections prozoru će ti se pojaviti nova "veza" pod vom Incoming Connections. Dupli LMB na nju otvara prozor sa uređajima koje će ova "veza" koristiti. Kada ne želiš da se modem sam javlja kada zazvoni telefon isključi sve uređaje (preporučljivo) i uključi ih samo kada očekuješ da će te nazvati netko sa og računala. 9. idi na File i na opciju New Connection i klikni na Next, 10. odaberi Connect to Internet i onda na Next, 11. odaberi Setup my connection manually i na Next, 12. odaberi Connect using a dial-up modem, 13. upiši ime veze i klik na Next, Broj telefona i klik na Next, upiši "gost" u username i password i klik na Next, Uključi opciju Add a shortcut... i klikni na Finish. Poslje ovoga treba aktivirati napravljenu "vezu" na računalu koji zove (kao da se spajaš na internet - isti je postupak) a na om računalu se treba obilježiti i aktivirati uređaj koji će primiti poziv. ovo bi trebalo biti spajanje dva računala preko modem..probaj da li radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
al imam Adsl, ne modem i tek za 10ak dana planiram spojit 2 kompa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
treba ti adsl modem koji se može spojiti i preko usb i preko lan-a-elconoc ili zyxelov, njega prebaci u ruter mod i sve je riješeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako dobiješ Kasdu isto nije loše jer je to router/modem i možeš spojiti 4 kompa istovremeno na njega. Naarvno, treba ga prebaciti u router mod.
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
I ako modem nema router mod, možeš napraviti Internet Connection Sharing na 'glavnom' kompu. Ili jednostavno možeš kupiti router. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Hvala svima Sad da vam opsirnije kazem o ADSLu Sad imam T-comov ali cu odi 7. mjeseca imati SatADSL (satelitski internet) daje ga Vodatel http://www.vodatel.hr/index.cgi?menu_id=308&lang_id=1 Ide preko satelita Znači kupiti ću Sadtelitsku Karticu za komp, i preko toga će mi ići internet i satelitski program I sad bih želio umrežit ovo glavno računalo (sa internetom) s drugim,tako da i ono može koristiti internet, preko glavnoga,ali samo kada je glavni spojen an internet Znači, treba samo napraviti Connection Sharing na glavnom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Ukratko, da. Iako nije preporučljivo iz ne znam kojih razloga. Meni je radilo dobro i nijedan komp nije pobro nikakav spyware/adware/virus ni išta slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Ok,hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nadam se da znas da sa Satelitskim internetom moras imati modem ili ISDN za upload?! jel ovo ti je samo download,ti upload ostvarujes preko modema ili ISDNA
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
@kv1k1 Ajd klikni ovdje.
Lenovo ThinkPad W530 - Core i7 3840QM, 32 GB RAM, SSD Samsung 512 GB, nVidia Quadro K1000M 2 GB, 15.6" 1920x1080 IPS, baterija 9 ćelija Zadnje izmijenjeno od: Milentije. 20.06.2006. u 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Uostalom satelitski net je malo žešće sra**e i nebi ga nikome preporučio.
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
koliko sam ja shvatio on misli se prebaciti na satADSL od vodatela a t-com od***************at. znaci mora jos nekaj imat.satADSL je sranje,slazem se
![]() |
#19 |
N%B
|
evo ja imam jedan bed: kupio sam laptop... kupio sam CANYON ADSL router: ADSL Router, CANYON, 4x LAN 10/100 Mbps, VPN, firewall, DHCP, ExternalLAN portovi: 4 x 10BASE-T/100BASE-TX WAN port: 1 x 10BASE-T/100BASE-TX Podržani protokoli: PPPoE, PPTP, IP Routing, NAT, PAT, PAP, CHAP, MS CHAP, UDP, TCP, IPCP, DHCP Server, SNTP i ja sam spojio i komp i laptop u router i u njega ukopco adsl (mrezni imam) mi moze neko dat link il objasnit kak da ja to napravim da radi??? trenutno niti komp vidi router ,niti laptop vidi router, samo router vidi da su dvije stvari prikopcane na njega (svjetle lampice) ajd molim pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Laughing Man
|
Modem ubodi u wan port na routeru, pazi da ti router i modem imaju različitu ip adresu (vjerojatno obadva imaju 192.168.1.1, pa jednog stavi 192.168.1.2), podatke za spajanje na net upisuješ u router (canyon) i u njegovom sućelju nađi opciju a default route (ip:0.0.0.0 subnet:0.0.0.0) i odredi da ide preko wan porta, odnosno preko 192.168.1.1 (ako je to ip adresa modema). Kompove u mreži stavi na 192.168.1.3, ...4 itd. Cijelu stvar si mogao jednostavnije riješit sa router modom na modemu i switchem.
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
N%B
|
Citiraj:
![]() naime, kad idem trazit nest od toga, nemre nista naci...jedino vidi network adapter, al poslije njega nista ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|