|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
clockanje grafičke ?
bog ljudi..odmah da kažem amater sam za comp a kamol i za clockanje..no eto uzeo sam nedavno grafičku gigabyte nvidia 6600 turbo force edition, nešto je bolja od obične 6600 - 12% u 3dmarku03..igram preko neta americas army pa bih htio povećati broj fps-a pa me zanima koliko je mogu klokati da nerikne i kako? sa njom sam dobio i neki alat za klokanje v-tuner2..po defaultu na njemu je core 400mhz memory 500 mhz..zasad sam digao taktove na 450/570..zanima me možete mi reć dokle bih mogao dizat taktove ali sam ih već previše digao? hvala :clap: |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
kolko znam taj turbo edition ima pasivni hladnjak? ako je to taj onda i nece bas podnijeti puno clockanja...ali nabavkom adekvatnog hladenja tipa recimo zalman vf700alcu (150kn) mogao bi dobiti jos nesto na gpu uz osjetno nize temperature uglavnom skini si programcic atitool i nakon svakog veceg podizanja taktova pokreni ''scan for artifacts'' ...tako dugo dok nema artefakata mozes podizati gpu/mem |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Grafa ti ide sve dok ti se ne pocmu pojavljivati po ekranu crtice u bojama ili artefakti samo je lagano dizi GPU i Memu sve po pet pa dokle ide kad pocmu artefakti vrati za 5 i onda je sve u redu mos cak onda restart kompa i to je to, i ako imas kakav dio gdje moras sejvat to na vtuneru kao sto je slucaj s ati toolsom napravi i to, sretno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
neznam dal ima pasivni hladnjak..no evo zasad radi sasvim normalno na ovim podignutim taktovima i nema nekih naznaka pizdarija (artefakti itd..) dignut ću je još mamicu joj ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hmm..zaboravio sam pitat- phoenix ima li veze što je u mene nvidia- dal će taj programčić atitool radit ok ako je za ati? |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
da, nema veze - instalirao sam ga...nema artifekata..dižem je još ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ma pada mi core clock ja mislim...počeo se ekran palit gasit ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kupi novi hladnjak neki zalmanic ili nesto pa pokusaj onda ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Clocko sam svoju jako staru grafu ( ati radeon 64MB).Na procu ima pasivnjak, a ja sam na svasku memeriju jos stavio mali pasivnjak, te na proc uglacio ventilator. Sa core 250 digao sam na 330 Mhz, a memory sa 200 na 250. Dobio sam 15 fps(vise-manje) bez ikakvih artifakta. haha |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
ispravka : ati radeon 9000 64MB |
![]() |
|
|
Oglas
|