Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2003., 11:14   #1
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Nova matična i RAID

Sutra bi trebao dobiti Abit-ovu matičnu (ne kupiti da ne bi bilo zabune) sa RAID kontrolerom. Ova moja isto ima RAID kontroler na ploči i zanima me dali mogu spoojiti ta 2 diska na novu matičnu i da to radi ili trebam formatirati oba dva diska?
Staro 10.03.2003., 13:38   #2
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Sutra bi trebao dobiti Abit-ovu matičnu (ne kupiti da ne bi bilo zabune) sa RAID kontrolerom. Ova moja isto ima RAID kontroler na ploči i zanima me dali mogu spoojiti ta 2 diska na novu matičnu i da to radi ili trebam formatirati oba dva diska?
mozes spojit...nema beda. samo ih prebaci u iste utore. (znaci disk koji je bio u IDE-1 na MSI u IDE-1 na ABIT-u). A sad sto se tice formatiranja, mislim da ne treba (jest da je preporucljivo). Mislim da ces jedino RAID opet morat namjestit... Osobno neam RAID, pa je ovo pretpostavka...
sNNooPY je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2003., 13:54   #3
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Ajmo ovako.
Ako su RAID kontroleri na obje ploče isti onda nebi smjelo bit problema. Ja sam svojevremeno prebacival na BE6II bez problema. Ali ako su kontroleri drukčiji ,tipa jedan je HPT a drugi Promise,o nda bi moglo bit problematično do nemogućnosti. Probaj
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2003., 17:51   #4
metalac
Premium

metalac's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
pretpostavljam da radis RAID0, onda bi trebalo raditi bez formatiranja za RAID1, 3 i 5 ja bi najverovatnije rekao da bi se trebalo formatirati, doduse nece ti se nista desiti ako probas
Staro 10.03.2003., 19:58   #5
cyberphere
Premium

cyberphere's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Originally posted by Jozha
Ajmo ovako.
Ako su RAID kontroleri na obje ploče isti onda nebi smjelo bit problema. Ja sam svojevremeno prebacival na BE6II bez problema. Ali ako su kontroleri drukčiji ,tipa jedan je HPT a drugi Promise,o nda bi moglo bit problematično do nemogućnosti. Probaj
A jebi ga. Baš je ovaj slučaj. MSI ima Promise, a Abit ima HPT. Morat ću ipak staviti jedan hard disk

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na