|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Clockanje Venice 3000+ E6
Dakle imam Venice 3000+ E6 revizija hlađeno BOX coolerom. Stoji mi sada na default voltaži (1.395V). Dakle, do koliko mogu tjerat ovaj proc s ovim coolerom i do koje voltaže? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Najviša preporučljiva voltaža ti je 1.65V,a vidjet ceš koliko ide dižući takt sabirnice |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
zippo61_junior
|
Klokao sam ga ja prije i potegne sa Zalmanom 7000 na 1.65V 2700mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zippo61_junior
|
Ako uzimaš hlađenje i ako ti je frka s novcima uzmeš Freezer,isto dobar hladnjak za te novce, u suprotnom uzmeš Thermaltake Sonic Tower u kombinaciji sa 120mm Papstom od 18db ili čekaš novi Zalman CNPS-8000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
zippo61_junior
|
Pa ako nema čovjek puno para uzme Freezera P.S Je dobra ta 7600GT ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
7600GT je super, jedini je bed sto je u 3D-u vrlo, vrlo glasna. Inace imam nekih problema s kompom pa joj ne mogu (jos) vadit mast ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
s boxom mozes dignut taj proc do koliko god ti ide na defaultnoj voltaži....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sad imas kupit Freezera64 Pro koji vec ima 92mm vent i nemas potrebe ni stavljat GT 92mm... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
zippo61_junior
|
Luxor Kad ti prozuji Freezer stavi onda Papst-a i onda budeš sretan još dugo vremena ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Naravno ako moze stat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
zippo61_junior
|
Novi Big Typhoon je 350kn a ovaj Freezer je 180-160kn i Papst je 100kn znači 260-280kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam bio imao 3200+ E6 sa BOX coolerom i ne preporucam ti ici iznad 1.6V nikako jer se dosta grije ako ga OC-as. Ja sam svojeg E6 bil OC-ao na 2500Mhz sa 1.596V i temperatura se nemalo puta znala popeti cak preko 55°... No brzo sam ga zamijenio i sad ovaj E3 cuda radi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
zippo61_junior
|
Odličan primjerak E6-ice |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
gamer/hardveraš/mrežaš
Datum registracije: May 2004
|
bok evo i ja kupio jučer venice 3000+ sa stock coolerom pa ću za vikend vidit dokle ide, nego zbunjujete me sa ovim revizijama E6 E3 itd zašto su one bitne i gdje mogu vidit koju reviziju imam, jel upotreba cool&quieta smeta overclockingu?: flyingey
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
E6 ti je revizija, isto tako i E3. E3 revizija je navnodno ,,bolja'' jer sadrši neku tvar u jezgri koji ne postoji u E6, i s time se ,,bolje'' clocka. Naravno to nemora značiti da je E6 lošiji, sve ovisi o procesoru kojeg uzmeš, jedan AMD Athlon 3200+ E6 može ići do ,,samo'' 2.6GHz a drugi E6 do čak 2.8GHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Obavezno iskljuci C'n'Q ako mislis ocat.... E3 je u pravilu bolji, mada ima ludih E6... @iveumag, Typhoon je skuplji ali puno bolje hladi nego bilo kakav freezer+papst. Naravno ako se opako oc-a. EDIT: sniper je bio malo brzi... ![]() E6 nema olova za raliku od E3 i navodno ima bolji memorijski kontroler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
![]() Eh da, zaboravio jos nesto spomenuti; ![]() ovo označeno ti je stepping procesora, to je ono što je bitno clockerima, određeni stepping ide na toliko i toliko MHz. Npr, moj ide na 2.8GHz (1.52v) što znači da će neki drugi 3200+ sa istim steppingom moći ići na istoj toj frekvi, i onda pitaš onog koji je zadovoljan sa OC mogućnostima svojeg proca da kaže di ga je kupio, zapišeš stepping pa pogledaš u shopu za tim steppingom i vozzi: cheers2 ![]() ![]() i da, cool&quiet obavezno isključiti (ili ne instalirati drivere od amd-a za c&q) kod OC-a. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
[QUOTE=SniperWolf] Npr, moj ide na 2.8GHz (1.52v) što znači da će neki drugi 3200+ sa istim steppingom moći ići na istoj toj frekvi, i onda pitaš onog koji je zadovoljan sa OC mogućnostima svojeg proca da kaže di ga je kupio, zapišeš stepping pa pogledaš u shopu za tim steppingom i vozzi: cheers2 QUOTE] ne mora bit. ja sam imao winchestera 3000+ čiji je stepping ljudima išao do 2.8-2.9ghz uz 1.55v moj nije htio stabilno iznad 2.33ghz... sve je to lutrija, nema garantiranih clockova kod oc-a
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Ja sam sve vise zadovoljniji svojim procom kad vidim kak ljudi imaju klokove s svojim venice procovima npr moj 300x9 na 1.4volti ali zbog memorije i hladjenja mi se nije dalo upustati u jaci oc ali sam isprobal ali neznam jer je to 100% stabilno na 345x8.5 na 1.65volti ali kad sam vidio da se grije preko 55 stupnjeva vratio sam na postavke iz siga, neznam jer treba i napon chipseta dizati i ht napon?inace kad sam htio preci na jaci proc nisam mogao dobiti 1000kn zato kaj nema garancije |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
@Roberto, da, tako je, ali u 95% možeš dobiti isti/sličan OC profil proca, a možda te ograničavala ploča? @Diablo, ako te ploča ne traži (dakle stabilno je), nemoj dizati napone htt-a i chipyja. Ne idi preko 1.65v - testiraj stabilnost SuperPIjem (google.com) Prime95, S&M, ima ih hrpu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
ovaj sad kad vidim kakve sve frekvencije stavljate nije mi niš jasno, ja sam čitao da je venice strašan overclocker, ja bi bio presretan da mi ide bar na 2200, stavio sam + 0.5 na vcpu, memoriju, agp i pci sam lockao, i bus stavim na 240 i neće se dignut, obično padne prije no što se digne do kraja, cooler je stock ali mislim da to nije sad bitno jer nije da mi se srušilo za sat vremenena igranja pa da je toplina kriva, napajanje je 360w da li je to dovoljno?
![]() |
#30 |
gamer/hardveraš/mrežaš
|
evo cpu-z kaže da imam revision DH-E6, stepping 2, familiy f, model f i što sad: suicide
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|