|
![]() |
#1 |
AKA Vitez
Datum registracije: Jan 2006
|
Clock Semprona 2500+?
Ako netko ima iskustva ili je cuo nesto o mogucnostima clocka ovog procesora. Mislim na AMD Sempron 2500+ 64bit sck. 754. Razlika do 2800+ je nekih 150kn (sto je dosta za tih 200MHz), a za njega sam cuo da se jako fino clocka i do 2.5GHz bez dizanja voltaze. S obzirom da namjeravam uzeti proc u Ve-Milu ne znam tocno koji je to Sempron (tj. koji kod pise na njemu), jesu li svi isti ili postoji mogucnost da naletim na nekog koji se ne da clockati? Semproni imaju zalockani mnozitelj, ako sam dobro skuzio? MBO je Epox 8KDA3I. Thnx svima!
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Vjerojato će se dati dignuti kolko ti ploča max. može, jer ima množitelj samo 7. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Uzmi si neku DFI-cu jer na njoj možeš dosta dizat HTT sabirnicu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
AKA Vitez
|
Thnx rendula, napokon nesto konstruktivno. Sad sam skuzio da sam se usput sj, RAMi su mi 400MHz koji na nForce chipsetu najbolje rade u 1:1 modu, dkl morat cu ga drzati na FSB 200-210MHz. Scheise...
![]() |
#6 |
Registered User
|
ne, ne držati sinkrono, puno je bolje dignuti FSB dokle ide, a rame pustiti dole, ja sam imao Semprona 2800+ na 8x325, a memorija je radila na 210MHz, slobodno pukneš tak neki divajder. Isprobaj dokle idu rami, a dokle fsb pa složi neki optimalni omjer... e da, kod kupnje procesora, sumnjam da još uopće ima starih newcastle semprona, ali provjeri da ima LBBWE u kodu (palermo), množitelji su otkjučani prema dole, pa od toga nema neke koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
AKA Vitez
|
Kak ne drzati sinhrono, pa to su me bas ucili na oveclock stikyju (ili sam zabrijao)? Kao da je tipicno za nForce chipset da najbolje radi u 1:1 omjeru. I pokazalo se tocno kod moje zadnje konfe (Everest benchmark). No radije bih vjerovao tebi u trenutacnoj situaciji... ![]() RAMi znam da idu do 436MHz stabilno (512 Kingmax SuperRAM), a za FSB cemo vidjeti. Nisam te bas skuzio u ovoj zadnjoj recenici, da provjerim, ali od toga nema koristi? Dal treba onda imati otkljucane mnozitelje prema dolje (pretpostavljam za vise mogucih kombinacija MPxFSB)?
![]() |
#8 |
Registered User
|
ma to sinkrono je više kod nForcea 1 i 2, odnosno socketa 462, po mojem iskustvu ćeš imati puno bolje performanse asinkrono tak da ti memorija radi recimo na 215, a FSB dokle ide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
AKA Vitez
|
OK, 210MHz za memu mi se cini kao poprilicni downgrade sa 400MHz, no vjerovat cu ti... A kaj je s ovim mnoziteljem onda? Jesam to dobro skuzio?
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() ako uzme semprona 2500+, množitelj mu je 7, možeš ga spustiti, ali ga nemreš podignuti. Ne znam dokle ti ploča ide, ali recimo moći ćeš ga držati na 7x300 (2,1GHz), a memoriju sa 2/3 divajderom na 200(400)MHz. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
zippo61_junior
|
Najbolji savjet do sada:clap: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
AKA Vitez
|
Eeeee, tak vec moze mema. Nisam bio siguran dal na to mislis s obzirom na: "...a rame pustiti dole". ![]() Epoxica ide do FSB 400MHz, a sad vidim da cu RAMe moci zalockati na 200(tj. 400MHz) u BIOSu. Ma dvoumim se jos dal da uzmem Semprona 2500+ ili 2800+. Razlika 150kn i 200MHz. Pa me zanimalo dal se 2500+ clocka kao i 2800+. Thnx a lot, kolega s Tresnjefke. ![]()
![]() |
#13 |
zippo61_junior
|
Ako 2800+ ima veći množitelj onda si njega uzmi,ako ne onda je dovoljan i 2500+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
AKA Vitez
|
2800+ ima mnozitelj 8 ako sam dobro izGuglao. No mislim da mi to ne radi preveliku razliku. No razmislit cu jos malo, ploca stize u utorak-srijedu, pa imam jos malo vremena. Anyhow, thnx.
![]() |
#15 |
zippo61_junior
|
Javi nam overclock rezultate ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
AKA Vitez
|
Mislim da se ovo odnosilo na zakljucanost mnozitelja: rendula: "...sumnjam da još uopće ima starih newcastle semprona, ali provjeri da ima LBBWE u kodu (palermo), množitelji su otkjučani prema dole...". No provjerit cu kodove prije kupnje, pa javim sto nadjoh.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
AKA Vitez
|
Istu stvar? ![]()
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
sempron 2500+ nema c'n'q stoga je njegov množitelj fiksan, ne ide ni gore ni dolje...afaik, tek se sempronima jačima od 3000+ (ili 3100+) može spuštati množitelj |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
AKA Vitez
|
AHAaa (efekt). ![]() Pa onda primi moje naiskrenije isprike, dakle niti jedan Sempron 2500+ nema promjenjivi mnozitelj... Vazili-dazili, thnx za info...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|